Μάκης Μονιάς: Υπολειτουργεί μετά τη διάσπαση ο Δήμος Σάμης – Με πατέντες προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα

Μάκης Μονιάς: Υπολειτουργεί μετά τη διάσπαση ο Δήμος Σάμης – Με πατέντες προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα

Έκλεισε ένας μήνας λειτουργίας των νέων δήμων και τα προβλήματα που έφερε ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διάσπαση, και στα οποία είχαμε αναφερθεί συχνά στο παρελθόν, επιβεβαιώνονται με τον πιο περίτρανο τρόπο.

Ο δήμαρχος Σάμης, , στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης παραδέχτηκε στην ομιλία του ότι ο Δήμος υπολειτουργεί.

«Ο Δήμος λόγω της διάσπασης, υπολειτουργεί. Δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα χρόνια οξυμένα προβλήματα, ούτε έχει την οικονομική δυνατότητα σήμερα, αφού ακόμη δεν έχει προϋπολογισμό, να παρέμβει, να βοηθήσει και να κάνει αυτό που απαιτείται», είπε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του, ενώ παραδέχτηκε ότι ήδη συσσωρεύονται στον δήμο αιτήσεις από τους δημότες για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Και πρόσθεσε: «Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Προσπαθούμε με διάφορες «πατέντες» να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Να είστε σίγουροι ότι τα προβλήματα που έχουν έρθει στον Δήμο, στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ρυθμιστούν».

Αναφέρθηκε επίσης στα τοπικά συμβούλια για τα οποία είπε ότι χαίρεται που συνεδριάζουν και απαιτούν κι αυτά για τα χωριά τους, αυτά που νομίζουν καλύτερα. Πρόσθεσε όμως ότι και γι’ αυτά, τα χρήματα που υπάρχουν δεν επαρκούν. Παρ’ όλα αυτά υποσχέθηκε ότι οι προτάσεις που έρχονται στον δήμο θα αξιοποιηθούν».

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα