Μετά τις μεγάλες πλημμύρες στην Κεφαλονιά, η Πολιτική Προστασία προχωρά σε διευκρινήσεις για τις αντιπλημμυρικές αρμοδιότητες.

Μετά τις μεγάλες πλημμύρες στην Κεφαλονιά, η Πολιτική Προστασία προχωρά σε διευκρινήσεις για τις αντιπλημμυρικές αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις αυτές που εκδόθηκαν αμέσως μετά τις πλημμύρες  στην Κεφαλονιά, επιχειρείται να μπει τάξη στο συχνό... "μπέρδεμα" αρμοδιοτήτων σχετικά με την οριοθέτηση, τον καθαρισμό και την αστυνόμευση των υδατορεμάτων, όπως επίσης και συνολικά για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Την ίδια ημέρα και στιγμή που  με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την Πύλαρο και το Νύφι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της σφοδρής πλημμύρας,  ή ίδια Γραμματεία  εξαιτίας  ακριβώς αυτών των πλημμυρικών φαινομένων και των αιτιών που τα δημιουργούν, προχώρησε σε παροχή  διευκρινίσεων  για τα αντιπλημμυρικά έργα, την οριοθέτηση, καθαρισμό και αστυνόμευση υδατορεμάτων και την δρομολόγηση έργων και δραστηριοτήτων άμεσης αντιμετώπισης συνεπειών από πλημμυρικά φαινόμενα.  Διευκρινίσεις που αφορούν ακόμη και σε παλαιότερες ενέργειες-ερωτήσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τα αρμόδια υπουργεία. 

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις αυτές που εκδόθηκαν αμέσως μετά τις πλημμύρες  στην , επιχειρείται να μπει τάξη στο συχνό… “μπέρδεμα” αρμοδιοτήτων σχετικά με την οριοθέτηση, τον καθαρισμό και την αστυνόμευση των υδατορεμάτων, όπως επίσης και συνολικά για τα αντιπλημμυρικά έργα. Ένα μπέρδεμα γραφειοκρατίας που σε κάποιες περιπτώσεις κρατάει χρόνια, με διαφορετικές υπηρεσίες, βαθμοί αυτοδιοίκησης αλλά  και υπουργεία να μοιράζονται  αρμοδιότητες και ευθύνες.

Με τις διευκρινήσεις αυτές, πλέον,  οι αρμοδιότητες “ξεκαθαρίζονται” και το μόνο που μένει να μπουν μπροστά τα απαραίτητα έργα.

Διαβάστε εδώ τις διευκρινίσεις της Γ.Γρ. Πολιτικής Προστασίας: 

https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/antiplimmyrika_erga_ydatoremata_2019.pdf