Μια μικρή νίκη πέτυχε ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά το χειρουργείο για οξύ ανεύρισμα αορτής

 

Συνεχίζει τη μάχη για τη ζωή του ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, μετά το οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της ανιούσας αορτής, που έγινε αντιληπτό σε ζωντανή τηλεοπτική του παρουσία. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή πάθηση που «μιμείται» άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή αντιμετώπιση της.

Ο 59χρονος ασθενής, έπειτα από το πολύωρο και βαρύ χειρουργείο, διανύει εκτός μηχανικής υποστήριξης το δεύτερο 24ωρο στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν σοβαρή μεν την κατάστασή του, αλλά και προοδευτικά βελτιούμενη.

Η αποσωλήνωση του ασθενούς, εχθές το μεσημέρι, περίπου 20 ώρες μετά την ολοκλήρωση της καρδιοχειρουργικής επέμβασης, άνοιξε ελαφρά το παράθυρο αισιοδοξίας για τους οικείους του και τους φίλους του, που συγκλονισμένοι παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση την αιφνίδια κατάρρευσή του σε τηλεοπτική εκπομπή στον Alpha την περασμένη Τρίτη αλλά και τις ραγδαίες εξελίξεις – τη διακομιδή στο νοσοκομείο, την κατεπείγουσα καρδιοχειρουργική επέμβαση, τη νοσηλεία στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, τις φειδωλές δηλώσεις των θεραπόντων ιατρών για τη μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς.

Ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε στον αέρα ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και πόνο στο στήθος, με την πρώτη εκτίμηση να παραπέμπει σε έμφραγμα. Η κινητοποίηση ήταν άμεση – κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ στη διαχείριση του περιστατικού μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου συνέβαλε και γιατρός που βρισκόταν στο στούντιο, ο πλαστικός χειρουργός, κ. Γιώργος Λύρας.

Ο κ. Τατσόπουλος διένυσε ομαλά το πρώτο δύσκολο, επίφοβο πάντα για τους γιατρούς, 24ωρο μέσα στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης. «Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγεί από τη μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος» αναφέρεται στην χθεσινή ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Το γεγονός ότι παραμένει στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, αλλά εκτός μηχανικής υποστήριξης, είναι εξέλιξη ενθαρρυντική που επιτρέπει μια αμυδρή αισιοδοξία για την έκβαση της υγείας του. Εξίσου σημαντικό θεωρείται από τους θεράποντες ιατρούς ότι ο ασθενής παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός – κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει βεβαίως το απειλητικό ενδεχόμενο της αιμορραγίας, ενδεχόμενο ανοιχτό έπειτα από κάθε μεγάλο χειρουργείο, που επαναδρομολογεί την πορεία του ασθενούς. Αν η κατάσταση του 59χρονου συγγραφέα παραμείνει σταθερή, κυρίως αιμοδυναμικά, και σήμερα, τότε οι γιατροί θα αποφασίσουν την έξοδό του από τη Μονάδα και τη μεταφορά του σε θάλαμο.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Πηγή – Περισσότερα: Το Ποντίκι