Ένας σπουδαίος Κεφαλονίτης των γραμμάτων και της φιλοσοφίας, πρώτη φορά στην Κεφαλονιά για την “ΚΥΜΟΘΟΗ”

Ένας σπουδαίος Κεφαλονίτης των γραμμάτων και της φιλοσοφίας, πρώτη φορά στην Κεφαλονιά για την “ΚΥΜΟΘΟΗ”

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.  

Μια ξεχωριστή παρουσία θα  έχουμε την ευκαιρία να  συναντήσουμε στην στα πλαίσια της παρουσίασης του 29ου τόμου της περιοδικής έκδοσης  ‘ΚΥΜΟΘΟΗ’,  ένας τόμος που περιέχει “Σελίδες αφιερωμένες στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία”
Πρόκειται για τον καταξιωμένο και πολυβραβευμένο στο εξωτερικό και στην Ελλάδα κεφαλονίτη  (με καταγωγή από την ΄Ερισο) καθηγητή  φιλοσοφία  κ. Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, ο οποίος και συμμετέχει με δύο άρθρα του στο αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία του περιοδικού.
Ο κ. Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης είναι Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Universite Libre de Bruxelles , Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου, Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Αρμενίας και επίτιμος διδάκτωρ σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού και της Ελλάδας.  Βραβευμένος με κορυφαίες διακρίσεις στη Γαλλία (το έργο του είναι στα γαλλικά εκτός από δύο έργα του που έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στην Ελλάδα). ΄Εχει διδάξει σε πάνω από 30.000 φοιτητές σε όλο τον κόσμο.
Ο σπουδαίος αυτός Κεφαλονίτης των γραμμάτων, αφού κάνει ένα σύντομο σχόλιο για την “ΚΥΜΟΘΟΗ” , θα δώσει για πρώτη φορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του διάλεξη με θέμα “Προοπτικές αναβάθμισης της ηθικής του Αριστοτέλη στη σύγχρονη παγκοσμιοποίηση” και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.
Την παρουσίαση του τόμου θα κάνει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο ακάματος  εκπαδευτικός- συγγραφέας .
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.
Εκτός από την παρουσίαση του περιοδικού που αυτή αφεαυτή είναι μία πολύ σημαντική εκδήλωση, το γεγονός ότι ο κ. Κουλουμπαρίτσης μας τιμά με την παρουσία του στο νησί και με την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξή του είναι ένας επιπλέον λόγος για την παρουσία όλων μας, τόσο για το ίδιο το περιοδικό και την τεράστια προσπάθεια που κάνει ο Σύνδεσμος για τη συνέχιση της έκδοσής του, όσο και για να τιμήσουμε τους δύο ομιλητές και ειδικότερα τον επίσημο προσκεκλημένο και βραβευμένο καθηγητή φιλοσοφίας.