Κακοκαιρία: Και πάλι μεγάλες ζημιές σε Νύφι και Αγ. Ευφημία [εικόνες – βίντεο]]

Κακοκαιρία: Και πάλι μεγάλες ζημιές σε Νύφι και Αγ. Ευφημία [εικόνες – βίντεο]]

Μεγάλες ζημιές έφερε και πάλι η κακοκαιρία στην και κυρίως στο , στο οποίο τα νερά, οι λάσπες και οι πέτρες γέμισαν τους δρόμους και έφτασαν μέχρι και στα σπίτια.

Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά αφού νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από την τελευταία φορά που πλημμύρισαν οι δύο περιοχές λόγω της κακοκαιρίας στα τέλη του Σεπτέμβρη και στις αρχές του Οκτώβρη.

Στο Νύφι οι πέτρες και τα φερτά υλικά γέμισαν τους δρόμους και μπήκαν μέχρι και σε σπίτια, ενώ στην Αγ. Ευφημία οι λάσπες γέμισαν και πάλι τους δρόμους φέρνοντας σε απόγνωση τους κατοίκους των δύο χωριών, που βλέπουν να επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο φαινόμενο με την πρώτη μεγάλη κακοκαιρία.

Πολλοί ρίχνουν την ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται στην κλιματική αλλαγή, όμως από την άλλη πλευρά, εδώ και χρόνια φαίνεται πώς δεν έχουν δημιουργηθεί τα κατάλληλα έργα ώστε να μην βρίσκονται τα χωριά κάθε φορά στο έλεος της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις μάλιστα των θεσμικών, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες κλπ., οριστική λύση δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2020, ενώ και τα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί (λεκάνες ανάσχεσης) είναι προφανές ότι δεν επαρκούν.

Ο πρόεδρος της Αγ. Ευφημίας, κ. Ζαφειράτος, μιλώντας στον Τάσο Καβαλλιεράτο, δήλωσε ότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα φοβάται ότι σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα.

Από το πρωί, συνεργεία των Δήμων και τις Περιφέρειας προσπαθούν να καθαρίσουν τις περιοχές και να απελευθερώσουν το οδικό δίκτυο.

Βίντεο: Τάσος Καβαλλιεράτος
Φωτογραφίες: Σπύρος Βανδώρος