Καππάτος: Πρέπει να μεταφερθούν οι πρόσφυγες – Μέχρι 400 άτομα στην Κεφαλονιά

Καππάτος: Πρέπει να μεταφερθούν οι πρόσφυγες – Μέχρι 400 άτομα στην Κεφαλονιά

Την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου, μέσω της μεταφοράς προσφύγων σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα τόνισε ο βουλευτής Κεφαλονιάς .

Ο κ. Καππάτος σημείωσε ότι, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αλλά ούτε και ανεπίσημη ενημέρωση για την , πρόσθεσε όμως ότι, σε κάθε περίπτωση, στην θα φιλοξενηθούν μόνο πρόσφυγες και όχι παράνομοι μετανάστες, αφού τα νησιά του Ιονίου δεν διαθέτουν κλειστές δομές, ενώ ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν, όποτε και αν αυτό αποφασιστεί, δεν θα ξεπεράσει τους 400.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy, σχολίασε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα δύσκολο θέμα για το οποίο δεν ευθύνεται η Ελλάδα, αλλά οι πολεμικές συρράξεις όπως αυτή μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, ενώ υπενθύμισε ότι στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η κοινή δήλωση της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό ερμηνεύοντας την στάση της Τουρκίας ως πίεση για επιπλέον χρηματοδότηση.

Απάντησε επίσης στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι οι ροές αυξήθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο που να καθορίζει τον διαχωρισμό προσφύγων – μεταναστών αλλά και τον τρόπο απελάσεως.