Κυνικός Μιχαλολιάκος: «Ανθρώπινο λάθος» η δολοφονία Φύσσα

«Ανθρώπινο λάθος» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Χ.Α. Μιχαλολιάκος τη δολοφονία Φύσσα κατά την απολογία του λέγοντας ότι δεν έγινε εσκεμμένα. «Εγώ δεν έδωσα εντολή να γίνει καμία δολοφονία. Όλα αυτά είναι μυθεύματα και δεν προκύπτουν από πουθενά» υποστήριξε.

«Αργά το πρωί ενημερώθηκα για το έγκλημα στο Κερατσίνι. Το θεωρώ ανθρώπινο λάθος, σοβαρό, ότι δεν έγινε εσκεμμένα, όταν έλεγαν ότι έπαιρνα (τηλέφωνα) σε κατοικίες εμπλεκομένων από το σταθερό στα κεντρικά της Μεσογείων, ενώ εκείνη τη στιγμή ήταν εκεί η Αντιτρομοκρατική και ο Εισαγγελέας. Μου τα χρέωσαν αυτά τα τηλέφωνα».

Προκλητικός για την δολοφονία Φύσσα: «Καταδίκασα από την πρώτη στιγμή το έγκλημα από το περιστύλιο της Βουλής. Μπορείτε να με κατηγορήσετε για πολλά όχι ότι είμαι ανόητος. Δημιούργησα ένα κίνημα που κατάφερε να εισέλθει τέσσερις φορές στη Βουλή. 165.000 άνθρωποι γύρισαν την πλάτη σε ένα βρώμικο σύστημα και μας ψήφισαν». Με κυνισμό περιέγραψε την δολοφονία Φύσσα: «Ιστορία ενός ανθρώπου που δολοφόνησε έναν άλλον η υπόθεση Φύσσα».

«Η αριστερά κυνηγά εθνικιστικά κομματα Δεν ευθύνεται η ΧΑ για τα εγκλήματα μελών της» είπε μεταξύ άλλων.

«Ξέρω ότι ο Ρουπακιάς δεν έλαβε sms (από εμένα) αλλά από άλλο κατηγορούμενο. Και ο τελευταίος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εγώ προφυλακίστηκα. Οι άλλοι δεν μπορώ να ξέρω γιατί ήταν εκεί. Δεν πρόλαβα ούτε είχα σκοπό να ερευνήσω αυτό το πράγμα γιατί το κόμμα δεν είχε καμία σχέση και δεν ενέκρινα τέτοια ενέργεια…»

«Με έναν Δήμου μίλησε ο Ρουπακιάς. Έγινε συμπλοκή και ο Ρουπακιάς δολοφόνησε τον άνθρωπο» ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «το κόμμα δεν έπρεπε να ανακατευτεί».

«Για να προστατεύσουμε το κόμμα απομακρύνθηκαν τα άτομα, οι υπάλληλοι του κόμματος, όπως ο Πατέλης. Πρόκειται για συνωμοσία για να οδηγήσουν για πρωτη φορά 18 βουλευτές στο εδώλιο. Είχα να φροντισω τον εαυτό μου και το κόμμα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχαλολιάκος στην απολογία του «έδωσε» τον υπουργό της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη ότι δεν κατηγορήθηκε ενώ ήταν πρόεδρος της ΕΠΕΝ για τη δολοφονία κομμουνιστή στη Σπάρτη.

Μεταξύ άλλων για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι: «στη δολοφονία Τεμπονέρα που διέπραξε στέλεχος ΟΝΝΕΔ ποτέ δεν αποδόθηκαν ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος».

Αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος θεωρεί ότι τον τσουβαλιάσανε και με ιεροσυλία χρησιμοποίησε στίχους του Βάρναλη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο Μιχαλολιάκος για το κρυφό καταστατικό που έχει κατατεθεί στην δικογραφία: «Είναι έγγραφο κατασκευασμένο και είναι γραμμένο με γραφομηχανή. Στις έρευνες δεν βρέθηκε ούτε ένα έγγραφο φτιαγμένο με γραφομηχανή. Είναι κείμενο ανερμάτιστο. Έχει και πλαίσιο αισθητικών μελετών και φιλοσοφικών ερευνών. Είναι πράγματα άνευ ουσίας.»

Με πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ και του News 24.7

 

Αναδημοσίευση με άδεια από την Αυγή