Ο αλγόριθμος και το «Plan B» της κυβέρνησης για τις μεταφορές προσφύγων – Χωρίς διαπραγμάτευση με δημάρχους & περιφερειάρχες

Ο αλγόριθμος και το «Plan B» της κυβέρνησης για τις μεταφορές προσφύγων – Χωρίς διαπραγμάτευση με δημάρχους & περιφερειάρχες

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την μεταφορά 20.000 προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα αποκαλύπτει δημοσίευμα του κυριακάτικου «Έθνος».

Η μεταφορά, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου και αφορά στη μετακίνηση 9.000 ατόμων. Ήδη έχουν μεταφερθεί 1000 πρόσφυγες σε ξενοδοχεία ενώ το επόμενο βήμα είναι η μεταφορά 2.000 προσφύγων μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν ακόμη 2.000 πρόσφυγες μέχρι τις 20 Νοεμβρίου και 4.000 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα πάντα με το Έθνος, «το δεύτερο στάδιο του κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο είναι και το πιο φιλόδοξο, θα εκτυλιχθεί στις αρχές Ιανουαρίου και περιλαµβάνει µαζικότερες µεταφορές προσφύγων και µεταναστών προς την ενδοχώρα. Στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να µετακινηθούν στις 5 Ιανουαρίου 2019, σε καινούργια καµπ, συνολικά 11.000 άτοµα. Οι δοµές αυτές θα είναι ανοιχτής φιλοξενίας και έχουν ήδη επιλεγεί από τις υπηρεσίες µεταναστευτικής πολιτικής».

Ο αλγόριθμος

Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ειδικός αλγόριθμος, βασισμένος στα γερμανικά πρότυπα, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του, ανάμεσα σε άλλα, και τον αριθμό των προσφύγων που διαμένουν ήδη στις περιφέρειες και τους νομούς.

Το Plan B

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι αρχικά η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πετύχει την συναίνεση των περιφερειαρχών και των δημάρχων, αλλά η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από το πόσο πετυχημένη θα είναι η προσπάθεια αυτή.

«Σε περίπτωση που δεν ευδοκιµήσει η φάση του σχεδίου που προωθούµε, τότε θα περάσουµε σε σκλήρυνση της στάσης µας και στη δηµιουργία κλειστών δοµών. Εκεί δεν θα υπάρχει διαπραγµάτευση µε τους περιφερειάρχες και τους δηµάρχους. Θα ανακοινώσουµε πού θα εγκατασταθούν τα κέντρα, τα οποία θα είναι χωρητικότητας περίπου 2.000 ατόµων το καθένα», αναφέρουν οι πηγές της εφημερίδας.

Με πληροφορίες από το Έθνος

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0