Σε… επαγγελματική τροχιά ο τοπικός στίβος της Κεφαλονιάς και η Γ.Ε.Κ

Σε… επαγγελματική τροχιά ο τοπικός στίβος της Κεφαλονιάς και η Γ.Ε.Κ

Παράλληλα, με τεστ άλματος, ισορροπίας, ευλυγισίας και φυσικά ταχύτητας και αντοχής και με ατομική καταγραφή για κάθε έναν αθλητή και αθλήτρια, συνέλεξαν κρίσιμα στοιχεία με τα οποία οι προπονητές της Γ.Ε.Κ θα μπορέσουν να προσαρμόσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις πάνω σε έναν νέο, ακόμη πιο επαγγελματικό σχεδιασμό. 

Σε άλλη…τροχιά αποδεικνύεται ακόμη μια φορά πως κινείται ο τοπικός στίβος της Κεφαλονιάς, ξεπερνώντας  με επαγγελματισμό τις περιορισμένες δυνατότητες μιας επαρχιακής νησιωτικής περιοχής.

Έτσι, με πρωτοβουλία των ανθρώπων της Γυμναστικής Εταιρίας Κεφαλονιάς, των προπονητών της και της διοίκησης του δραστήριου αθλητικού συλλόγου, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Ανοιχτό Στάδιο Αργοστολίου “Ανδρέας Βεργωτής” εργομετρικά τεστ, τόσο στους αθλητές και τις αθλήτριες της αγωνιστικής ομάδας, όσο και στα παιδιά των Ακαδημιών. 

Για περίπου 6 ώρες, επαγγελματίες στο χώρο του αθλητισμού της εταιρίας Human Perfomance Sports Lab, με την βοήθεια των προπονητών της ομάδας, των αδελφών Μεταξά, έκαναν σωματρομετρήσεις ύψους, βάρους και σωματικού λίπους, έλεγχο σπονδυλικής στήλης και μετρήσεις πίεσης και μυικής μάζας. Παράλληλα, με τεστ άλματος, ισορροπίας, ευλυγισίας και φυσικά ταχύτητας και αντοχής και με ατομική καταγραφή για κάθε έναν αθλητή και αθλήτρια, συνέλεξαν κρίσιμα στοιχεία με τα οποία οι προπονητές της Γ.Ε.Κ θα μπορέσουν να προσαρμόσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις πάνω σε έναν νέο, ακόμη πιο επαγγελματικό σχεδιασμό.

Πέρα από αυτά, περίπου 40 παιδιά των Ακαδημιών, μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες δηλαδή, με τα σημαντικά αυτά εργομετρικά τεστ, θα μπορέσουν να κατευθυνθούν από τους προπονητές τους, στα αγωνίσματα που έχουν το μεγαλύτερο και πιο αποδοτικό ταλέντο, εκεί δηλαδή που ταιριάζει η αθλητική τους “ταυτότητα”. Μια “ταυτότητα” που προκύπτει πλέον με τα αποτελεσματικότερα επιστημονικά εργαλεία.

Τέλος, με την αλλαγή… τροχιάς του κλασσικού αθλητισμού στην , ο τοπικός στίβος και η Γ.Ε.Κ όχι απλά “δικαιολογούν” τις τελευταίες μεγάλες τους επιτυχίες και διακρίσεις, αλλά βάζουν πλώρη στα επόμενα χρόνια για την κατάκτηση ακόμη μεγαλύτερων στόχων, διακρίσεων και… κορυφών.

Ένα μπράβο σε όλους και όλες τους!