Τιμοθεάτος: Δεν υπάρχει συμφωνία ξενοδόχου για τη φιλοξενία προσφύγων

Τιμοθεάτος: Δεν υπάρχει συμφωνία ξενοδόχου για τη φιλοξενία προσφύγων

Τις φήμες για τη συμφωνία ιδιοκτήτη ξενοδοχείου για τη φιλοξενία προσφύγων στα Σβορωνάτα διέψευσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, .

Σε σχόλιό του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Τιμοθεάτος ανέφερε ότι «κανένα μέλος της Ένωσης» δεν έχει συμφωνήσει να φιλοξενήσει πρόσφυγες / λαθρομετανάστες».

Και συνέχισε: «Το συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά σοβαρό και η κυκλοφορία τέτοιων φημών μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στο τουριστικό μας προϊόν αλλά και στον τόπο γενικότερα».

Διάψευση και για τα σχολεία

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησαν επίσης φήμες για την προετοιμασία σχολείων στην για τη φιλοξενία προσφύγων, όμως της φήμες αυτές διέψευσε κορυφαίος αυτοδιοικητικός της Κεφαλονιάς που μίλησε στα Κεφαλονίτικα Νέα.

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα που έκανε λόγο για ΦΕΚ που καθορίζει τα σχολεία που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Πέρα από το γεγονός ότι συγκεκριμένο ΦΕΚ  που αναφέρεται στην ίδρυση ΔΥΕΠ (Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων), δημοσιεύεται κάθε χρόνο, στο φετινό δεν αναφέρονται σχολεία των νησιών του Ιονίου.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους, ότι προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου που δέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, θα χρησιμοποιηθεί κάθε λύση σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.