Τουριστική Επιτροπή χωρίς εργαζόμενους στον τουρισμό

Τουριστική Επιτροπή χωρίς εργαζόμενους στον τουρισμό

Μία σοβαρή παράλειψη αναδείχτηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο το οποίο αποφάσισε για την στελέχωση της νέας Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου.

Στα πάνω από 20 εκπροσώπους φορέων που καθορίστηκε εχθές ότι θα συμμετέχουν στην επιτροπή (χωρίς να γίνει κουβέντα για πρόσωπα) συμπεριλαμβάνονται, όπως είναι φυσικό, οι ξενοδόχοι, οι ενώσεις των ενοικιαζομένων, οι επιχειρήσεις εστίασης, δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος «Κράνη», το λιμενικό ταμείο, κ.α.

Λείπει όμως πανηγυρικά η εκπροσώπηση των εργαζόμενων στην Επιτροπή παρά το γεγονός ότι στον κλάδο αυτό έχουν ακουστεί πολλά παράπονα και καταγγελίες στο παρελθόν για υπερεργασία, αδήλωτη εργασία, υπέρβαση ωραρίων κ.α.

Την έλλειψη αυτή ανέδειξε με παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης , ο οποίος κατηγόρησε τις υπόλοιπες παρατάξεις ότι δεν θέλουν να ακούγεται η γνώμη των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού στην Κεφαλονιά υπολογίζονται, σύμφωνα με τη σε 4.000 περίπου.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος έκανε αρχικά μία μάλλον εξωφρενική πρόταση, να παραχωρήσει δηλαδή η Λαϊκή Συσπείρωση τη μία θέση στην Επιτροπή που θα καταλάμβανε σύμβουλός της ώστε να εκπροσωπηθούν και οι εργαζόμενοι. Ζήτησε δηλαδή ο δήμαρχος, προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι εργαζόμενοι στην τουριστική επιτροπή, να χάσει την εκπροσώπησή της μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση. Ο δε αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ν. Κουρκουμέλης ουσιαστικά αρνήθηκε και αυτός την εκπροσώπηση εργαζομένων και αντιπρότεινε να φέρνουν στην Επιτροπή, όποτε το επιθυμούν τα αιτήματά τους χωρίς όμως να εκπροσωπούνται θεσμικά.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αρνήθηκαν κάτι τέτοιο.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος παραχώρησε θέσεις που δικαιωματικά ανήκαν στην παράταξή του για να εκπροσωπηθούν και οι άλλες παρατάξεις.

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0