Τραυλός: Εκκενώσαμε δύο σπίτια στο Νύφι – Τι πρέπει να γίνει άμεσα σε Νύφι και Αγ. Ευφημία

Τραυλός: Εκκενώσαμε δύο σπίτια στο Νύφι – Τι πρέπει να γίνει άμεσα σε Νύφι και Αγ. Ευφημία

Για τα μέτρα που πρέπει άμεσα να παρθούν, ώστε να αντιμετωπιστεί έστω και μερικώς το πρόβλημα στην Πύλαρο και το , μίλησε στα Κεφαλονίτικα Νέα ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης , ο οποίος αποκάλυψε ότι εχθές το βράδυ, οι υπηρεσίες της περιφέρειας μαζί με την Πυροσβεστική εκκένωσαν δύο σπίτια στο πριν το χωριό γεμίσει με μπάζα.

Ο κ. Τραυλός είπε ότι είχε ήδη ξεκινήσει η δημιουργία δύο λεκανών στο Νύφι όμως το φαινόμενο πρόλαβε τις εργασίες πριν αυτές ολοκληρωθούν. Επίσης για την είπε ότι εκτός από τις λεκάνες ανάσχεσης θα πρέπει, αν συμφωνήσει και ο Δήμος, να δημιουργηθούν τοιχία αντιστήριξης σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να αυξηθεί η προστασία του χωριού.

 

Όπως και να έχει όμως, αυτές οι λύσεις μοιάζουν με μπαλώματα, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, λέγοντας μάλιστα ότι «πετάμε λεφτά σε προσωρινές λύσεις», τονίζοντας ότι ειδικά στην Αγ. Ευφημία θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη και να γίνει ένα συνολικό έργο που θα λύσει το πρόβλημα.

Όπως είχε επαναλάβει σε προηγούμενη δήλωσή του, για να υπάρξει οριστική λύση θα πρέπει να γίνει μία ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή αγωγού, αφού πρώτα μελετηθεί η ποσότητα του νερού που κατεβαίνει προς την Αγ. Ευφημία, κάτι για το οποίο, όπως είχε δηλώσει, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία.

Αυτό το έργο που προγραμματίζεται για την Αγ. Ευφημία (ήδη η αντιπεριφέρεια κινείται προς την επικαιροποίηση παλαιότερης μελέτης που υπήρχε) δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2020.

Μέχρι τότε θα πρέπει μέσα από προσωρινά μέτρα όπως είναι οι λεκάνες ανάσχεσης και τα τοιχία αντιστήριξης σε Νύφι και Αγ. Ευφημία να περιοριστεί το πρόβλημα, για το οποίο, όπως είπε μιλώντας στα Κεφαλονίτικα Νέα, ρόλο παίζει και το γεγονός ότι υπάρχουν σπίτια χτισμένα μέσα στο ρέμα. Γι’ αυτό το τελευταίο, ο κ. Τραυλός πρόσθεσε ότι δεν φταίνε οι ιδιοκτήτες.