Θα θρηνήσουμε θύματα

Θα θρηνήσουμε θύματα

Ο Γιάννης Βαρούχας με κείμενό του θίγει για μία ακόμη φορά το πρόβλημα της κυκλοφοριακής μελέτης για τα σχολεία στο Φαραώ. Και καλά κάνει…

Έχουμε γράψει πολλές φορές για το πρόβλημα που χρονίζει και που κατά τη γνώμη μας θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών που καθημερινά πηγαίνουν στο σχολείο.

Η κατάσταση, ειδικά όταν βρέχει μοιάζει πολύ επικίνδυνη αφού τα παιδιά καλούνται να διασχίσουν στενά ή μπλοκαρισμένα πεζοδρόμια, λόγω των οποίων αναγκάζονται να κατεβαίνουν συχνά στο οδόστρωμα, από το οποίο περνούν αυτοκίνητα και φορτηγά, σε δρόμο κατηφορικό και πολλές φορές ολισθηρό, λόγω της βροχής. Αν σκεφτεί κανείς το πόσο συχνό και για πόσα χρόνια εξακολουθεί να συμβαίνει αυτό, κάποια στιγμή θα γίνει το κακό.

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε ο δήμαρχος θέσαμε το πρόβλημα για μία ακόμη φορά. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι ευθύνη μόνο του δήμου αλλά για να λυθεί θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία διαφόρων φορέων.

Απάντησε ότι την επόμενη μέρα θα έμπαινε φανάρι στο σημείο που λογικά θα βελτιώσει την κατάσταση.

Όμως, από αυτά που είχαμε ακούσει στη συζήτηση που είχε γίνει στο ΤΕΕ, πριν από μερικά χρόνια, το φανάρι, από μόνο του δεν φτάνει. Θα πρέπει να διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια στη γύρω περιοχή, να μπουν τροχονόμοι, ενώ στις λύσεις προτάθηκε και η κατασκευή εναέριας πεζογέφυρας ή ακόμη και της ύπαρξης ειδικού αστικού λεωφορείου για τα σχολεία.