Με αστυνομική δύναμη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Με αστυνομική δύναμη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη. Αιτία, η παρουσία αστυνομικής δύναμης στην Κέρκυρα.

12:30 Αστυνομική δύναμη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κτηριο της Κέρκυρας που πραγματοποιείται το , μεσω τηλεδιάσκεψης, κάνοντας, σύμφωνα με καταγγελίες της Λαικής Συσπείρωσης, έλεγχο σε όσους πολίτες εισέρχονται στον χώρο.

Συνεχής ενημέρωση

12:40 – Η παρουσία της αστυνομικής δύναμης εχει προκαλέσει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και ήδη η Αλεξάνδρα Μπαλού προειδοποιεί οτι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα συνεχίσει να συμμετέχει στη συζήτηση.

12:43 – Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος ζήτησε επίσης από την κ. Κράτσα να ζητήσει με τη σειρά της την αποχώρηση της αστυνομικής δύναμης, κάτι που δε φαίνεται να είναι πρόθυμη να πράξει επικαλούμενη την γενικότερη ανάγκη προστασίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναρμοδιότητα δική της αλλά και την ανεξαρτησία της Αστυνομίας.

12:50 – Ο Στέφανος Σαμοΐλης ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής της Αστυνομίας για τον ίδιο λόγο.

– Ο κ. Αλεξάκης ζήτησε κι αυτός την αποχώρηση της Αστυνομίας.

– Η κ. Μπαλού ζήτησε το θέμα να να τεθεί σε ψηφοφορία.

– Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η αστυνομική δύναμη βρίσκεται έξω από την αίθουσα εντός του κτηρίου.

– Ο πρόεδρος αρνείται να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία.

– Η κ. Κράτσα διαψεύδει ότι ζήτησε την παρουσία της αστυνομίας στη συνεδρίαση, παραδέχεται όμως ότι ζήτησε την «προστασία των κτιρίων» γενικότερα.

– Να σημειώσουμε ότι σύμβουλοι της συμπολίτευσης αναφέρθηκαν και σε ομάδες πολιτών του κινήματος κατά των υδρογονανθράκων και επικαλέστηκαν «επεισόδια και προπηλακισμούς» στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην . Είναι φανερό ότι ο βασικότερος λόγος της παρουσίας της αστυνομίας έχει να κάνει κυρίως με την συζήτηση του θέματος των εξορύξεων.

– Τελικά ο πρόεδρος υποχώρησε και πήγε να βρει τον επικεφαλής της Αστυνομίας μετά από περίπου μιάμιση ώρα συζήτησης, και ύστερα από την προειδοποίηση της κ. Μπαλού ότι θα αποχωρήσει αν δεν φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

– Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πριν από αυτό, είχε αποφασιστεί να τεθεί σε ψηφοφορία το «αν θα τεθεί σε ψηφοφορία» (!) η πρόταση της κ. Μπαλού να ζητήσει το συμβούλιο την απομάκρυνση της αστυνομικής δύναμης. Μύλος…

Τελικά ο πρόεδρος συνάντησε τον επικεφαλής της αστυνομίας ο οποίος του απάντησε ότι η αστ. δύναμη θα αποχωρήσει.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μιχαλάς της ΑΝ.Α.Σ.Α. κατήγγειλε στο συμβούλιο ότι «πολίτες-μελη του κινήματος κατά των εξορύξεων δέχτηκαν «face control», όπως είπε, έξω από την αίθουσα, στην Κέρκυρα» και πρόσθεσε ότι «αφαιρέθηκαν πανό», χαρακτηρίζοντας τα περιστατικά αυτά «απαράδεκτα».

Πανό κατά των εξορύξεων έχουν αναρτήσει πολίτες και στη Ζάκυνθο.

Σημ. Η φωτογραφία είναι από την Π.Ε. Κεφαλληνίας όπου δεν υπάρχει αστ. δύναμη.