Ο Παναγής Καππάτος για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας

Ο Παναγής Καππάτος για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, αρμόδιο για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Αντικείμενο της συζήτησής μας ήταν το αίτημα για διατήρηση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων () του Ιονίου Πανεπιστημίου στο . Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδων Γαλιατσάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου κ. καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος, οι οποίοι ταξίδεψαν από την .

Εξηγήσαμε στον κ. Διγαλάκη τους λόγους για τους οποίους το ΤΗΜΟ δεν πρέπει να κλείσει, αλλά να συνεχίσει να λειτουργεί στο Ληξούρι:

– Το Τμήμα λειτουργεί επί 16 χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

– Το 95% των αποφοίτων του Τμήματος μπόρεσαν να βρουν εργασία στο αντικείμενο των σπουδών τους.

– Οι κτιριακές εγκαταστάσεις στο Ληξούρι είναι ιδανικές για φιλοξενία πανεπιστημιακού τμήματος και ο υπάρχων εξοπλισμός σύγχρονος και πλήρης.

Ως εκ τούτου η απόφαση για κλείσιμο του τμήματος από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ήταν μια άστοχη ενέργεια ενώ είναι κοινώς παραδεκτό ότι το Τμήμα Εθνομουσικολογίας δεν έχει τις ίδιες προϋποθέσεις επιτυχίας.

Έχοντας υπόψη το γεγονός πως το αίτημα διατήρησης του Τμήματος ΤΗΜΟ στο Ληξούρι είναι τεκμηριωμένο και πρέπει να στηριχθεί, η προσπάθειά μας στο πλαίσιο του σκοπού αυτού θα συνεχιστεί.

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης