Τα… «τέτοια» του Μπαλάφα και τα… «τέτοια» της Πάολας

Τα… «τέτοια» του Μπαλάφα και τα… «τέτοια» της Πάολας

Ο έχει κάνει κατά καιρούς δηλώσεις που προκάλεσαν (ας θυμηθούμε την αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο Μάριο και την οποία χαρακτήρισε «μια στραβή» ή τη δήλωση ότι «θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία» για τη μείωση των εξοπλισμών). Όμως αυτή τη φορά το τερμάτισε.

Υπερασπιζόμενος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το σχόλιο της Νίνας Κασιμάτη που προκάλεσε την αντίδραση της αστυνομίας (είχε αστειευτεί με τη φράση «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» στο facebook), θέλησε να πάει τη δικαιολογία του… αστεϊσμού ένα βήμα πιο πέρα χρησιμοποιώντας, ως παράδειγμα, τη φράση που, όπως ισχυρίστηκε, «λέει η νεολαία»: «Τα… τέτοια της δεν είναι από σιλικόνη, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Η απίστευτη και βασικά απρόκλητη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το… γέλιο (…) των παρουσιαστών και ο Γιάννης Μπαλάφας το συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είναι Κολωνακιώτης και… μιλάει λαϊκά». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η… νεολαία λέει τέτοια… ψιλοχαριτωμένα». Μόνο που ο ίδιος δεν γίνεται καθόλου «ψιλοχαριτωμένος» με τέτοιες δηλώσεις ή αναπαραγωγές συνθημάτων έστω και ως παραδείγματα «αστεϊσμού». Ήδη προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία απάντησε.

Αρχικά, ο κ. Μπαλάφας είπε πως «το σύνθημα ‘’μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι’’ δεν με εκφράζει, καθαρά πράγματα. Κι αν κάνω μια κριτική στην απρόκλητη βία των αστυνομικών δυνάμεων τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο σε μπαχαλάκηδες, αλλά και σε γιατρούς, όπως χθες, έξω από το Ζάππειο, αλλά δεν είναι κύρια ευθύνη των αστυνομικών. Είναι κύρια ευθύνη της πολιτική ηγεσίας, η οποία δίνει τον τόνο -την κατεύθυνση ”βαράτε”». Όμως μετά το έριξε στα… συνθήματα.

Αλήθεια, πώς θα αντιδρούσε ο… λαϊκός Γιάννης Μπαλάφας αν η Πάολα έκανε τραγούδι τα…  «τέτοια του»; Μόνο που εμείς δεν εννοούμε ως «τέτοια» τα στήθη του, αλλά τις ατυχείς δηλώσεις του.

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα