ΤΗΜΟ: Στην Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Ανεξάρτητη Αρχή το… «μπαλάκι»

ΤΗΜΟ: Στην Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Ανεξάρτητη Αρχή το… «μπαλάκι»

Έγινε τελικά η συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία φοιτητών του και τον υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη, παρουσία του βουλευτή Κεφαλονιάς, Παναγή Καππάτου, του δημάρχου Ληξουρίου, Γιώργου Κατσιβέλη, του Διονύση Αραβαντινού και του Σπύρου Γαλιατσάτου.

Οι φοιτητές και οι θεσμικοί παράγοντες του νησιού κατέβηκαν στην Αθήνα χωρίς να έχουν ραντεβού με τον υφυπουργό ή την υπουργό Παιδείας, αφού κανείς από το υπουργείο δεν είχε απαντήσει στο αίτημά τους.

Τελικά, και ύστερα από διαβουλεύσεις, ο υφυπουργός δέχτηκε και άκουσε με ενδιαφέρον την αντιπροσωπεία αλλά ουσιαστικά έριξε το… «μπαλάκι» στην Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Ανεξάρτητη Αρχή για το θέμα.

Η αντιπρόεδρος των φοιτητών του τμήματος, Νίκη Σκουμπούρη, μίλησε στα Κεφαλονίτικα Νέα, και επιβεβαίωσε ότι ο υφυπουργός είδε φωτογραφίες από το τμήμα, άκουσε την ιστορία, τόσο του ΤΕΙ όσο και της Βαλλιανείου Σχολής που προϋπήρχε, και υπέδειξε στην αντιπροσωπεία τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Να συντάξουν δηλαδή ένα υπόμνημα που θα καταθέσουν στον ίδιο.

Η αντιπρόεδρος εκτιμά ότι ο «υφυπουργός δεν είχε ενημερωθεί και αφού άκουσε τους φοιτητές είναι με το μέρος τους».

Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε κάποια δέσμευση από τον υφυπουργό για την ικανοποίηση του αιτήματος όλων που είναι η συνέχιση λειτουργίας του τμήματος. Αντίθετα το υπουργείο μεταθέτει την ευθύνη, έστω και προσωρινά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο αλλά και στον πρώην υπουργό κ. Γαβρόγλου.

«Ήταν… προεκλογικές οι υποσχέσεις»

Στην ουσία, το υπουργείο θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση τον προηγούμενο υπουργό, Κ. Γαβρόγλου, τον οποίο κατηγορεί ότι έκλεισε το τμήμα και προανήγγειλε τη λειτουργία του Τμήματος Εθνομουσικολογίας, χωρίς να ακολουθήσει τη δέουσα διαδικασία.

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, μάλιστα, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σάκη Βούτου, επανέλαβε τον ισχυρισμό, ότι το κλείσιμο του Τμήματος και η αναγγελία της ίδρυσης του Τμήματος Εθνομουσικολογίας, ήταν καθαρά προεκλογική αλλά και παράτυπη κίνηση, αφού δεν είχε την έγκριση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Δεν δέχονταν τους φοιτητές

Ο υφυπουργός αρχικά δεν δεχόταν να μιλήσει με τους φοιτητές, όμως, ύστερα από προειδοποιήσεις των θεσμικών ότι θα αποχωρήσουν κι αυτοί, εάν δεν συμμετείχαν και οι φοιτητές στη συζήτηση, δέχτηκε τελικά να τους δει.

Δείτε βίντεο από την παρουσία των φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας κάνοντας κλικ εδώ

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα