Θεοδωρικάκος: Σε 10 μέρες ηλεκτρονικά η δήλωση για τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων

Δημοσιεύθηκε: 25.01.2020 | 14:42

Newsit Newsroom

Αυτό προανήγγειλε το Σάββατο (25.01.2020) ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο 37ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ θα τεθεί σε λειτουργία εντός των επόμενων 10 ημερών, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο θέμα που αφορά στη δήλωση, έως τις 31 Μαρτίου 2020, της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στα δηλωθέντα τετραγωνικά στο Ε9 και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η σχετική ρύθμιση που απαλλάσσει από πρόστιμα για τυχόν αδήλωτα τετραγωνικά την τελευταία πενταετία, αφορά και το ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας), διευκρίνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για όσους πολίτες έσπευσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους πριν από την ψήφιση της ρύθμισης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και αναμένει την εισήγησή της για το θέμα.

Σε ό,τι αφορά στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι την 30η Ιουνίου 2020 η δυνατότητα τακτοποίησης της διαδικασίας ώστε οι ιδιοκτήτες τους να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη.

Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης ότι την προσεχή Παρασκευή θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει το δικαίωμα στην ΕΕΤΑΑ να υπογράφει συμβάσεις έργου στους μηχανικούς του ΤΕΕ, ώστε οι τελευταίοι να εκτελούν μελέτες και να εποπτεύουν την κατασκευή τεχνικών έργων στους δήμους και παράλληλα να στηρίζουν τεχνικά τις υπηρεσίες δόμησης και τις πολεοδομίες.

Πηγή – Περισσότερα: Newsit.gr