Μανταλάκια

Μανταλάκια

Στα… μανταλάκια για μια ακόμη φορά έχουν “κρεμαστεί” χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρο-επιχειρηματίες, με τον εφιάλτη των κατασχέσεων να μην λέει να κοπάσει.

Έτσι, παρά τις ρυθμίσεις σε παλαιές οφειλές, τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση σε βασικούς παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, δεν λέει να “γλυτώσει” τους οφειλέτες από την δημιουργία νέων οφειλών, αλλά και να παραμείνουν σε ρύθμιση οι παλαιότερες οφειλές τους.

Μπορεί φυσικά η κυβέρνηση αλλά και κάποια κεντρικά ΜΜΕ να κρύβουν κάτω από το χαλί το πρόβλημα των κατασχέσεων στους επαγγελματικούς και όχι μόνο λογαριασμούς, όμως το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο και σύντομα αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Στα… μανταλάκια  φυσικά και αρκετοί επαγγελματίες στην Κεφαλονιά, όπου ξαφνικά βλέπουν δεσμεύσεις στους λογαριασμούς τους και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση από τις τράπεζες αποδόσεις στην αρμόδια ΔΟΥ χρηματικών ποσών-εσόδων τους από την παροχή υπηρεσιών ή εργασίας τους.

Ήδη οι γκρίνιες των οφειλετών είναι πολλές και η κυβέρνηση παρά την προεκλογική της ρητορεία, φαίνεται να δοκιμάζει τις αντοχές της σε έναν επαγγελματικό κόσμο που αποτέλεσε στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, προνομιακό εκλογική της κοινό.