τήνελλα, καλλίνικοι

ώστε έτσι λοιπόν. εκδρομή σε τόπους εφιαλτικούς και φωτογραφίες με ύφος περίλυπο και σοβαρό εκεί όπου κάποιοι κάποτε όχι και πολύ παλιά καίγονταν ζωντανοί γιατί ήταν εβραίοι, αδερφές, κουτσοί, τσιγγάνοι, διαφορετικοί, άχρηστοι, δεν κάναν για στρατιώτες, γυναίκες, πλούσιοι με περιουσίες τις οποίες η πολεμική μηχανή χρειαζόταν άμεσα για να μπει το νερό στ’ αυλάκια και ο θάνατος σε κάθε σπίτι. ώστε έτσι λοιπόν. από αρνητής του ολοκαυτώματος θρηνητής τάχα του πόνου των ανθρώπων σε πανελλήνια μετάδοση μέσω δικτύων μαζικής εξημέρωσης.

        α έτσι λοιπόν. κοπή πίτας κοστίζουσα κάτι μόνον χιλιάρικα του ευρώ. προς τέρψιν της καρδίας και της κοιλίας μας άνω σχώμεν τις τσέπες μας και με τα χρήματα του κάθε κακομοίρη από μας κόβουμε πίτα που όλως μαγικώς και μένει ολόκληρη στο τέλος και έχουμε και τα σκυλιά χορτάτα. έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν. τέλος τα τσεκούρια. τώρα το λόγο έχει ο δημοκρατικός εκφασισμός. ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπων στην κω και δημόσια στέλνουμε τα συχαρίκια μας στους συνάδελφους υπουργούς που από τη ζεστασιά των γραφείων τους αποφασίζουν για τις ζωές εκείνων που ατύχησαν να γεννηθούν από κάποιο τζάκι κι έτσι να μην μπορούν αφ’ υψηλού τους άτυχους τούτου του κόσμου να κοιτάζουνε. ώστε έτσι λοιπόν. με αλληλεπιδράσεις και όχι με τσεκούρια μετριέται πια ο φασισμός.

α ενδιαφέρον κι αυτό. θέλημα θεού ο σεισμός στη γείτονα. σωστό. πολύ σωστό. ποιου θεού όμως; του δικού σας ή του γειτονικού; κι αν έχει άλλο θέλημα ο δικός σας ο θεός κι άλλο ο αλλάχ, τι γίνεται, παίζουνε τα θελήματά τους στα ζάρια; κι εξάλλου, ποιος θεός είναι αυτός στον οποίον τολμάτε να αναφέρεστε όλοι εσείς που επιθυμεί να σκορπίσει θάνατο και πόνο;

ώστε έτσι λοιπόν. έξω οι ξένοι. ή μάλλον έξω οι φτωχοί ξένοι. γρηγορείτε αδέρφια, να υψώσουμε τα τείχη μας, να φύγουν όλοι οι αλλιώτικοι από μας, να μείνουμε εδώ αναμετάξυ μας μόνο τα σαρκοφάγα τα καθαρόαιμα, αλλά μην μου αναζητήσετε το καλοκαίρι ξένους να σας νοικιάσουνε βραχυχρονίως το αποθηκάκι του παππού σας ούτως ώστε να δύνασθε εσείς να τρέχετε στις παραλίες άεργοι για μαύρισμα ανελέητο. αποφασίστε. ή θα υψώσουμε τείχος ή θα κοροϊδευόμαστε με όρους καπιταλιστικής γελοιότητας. α και φέρτε πίσω από τις ευρώπες τις κόρες και τους γιους σας που φύγανε μπας και ανασάνουν γιατί ξένοι είναι κι αυτοί και σε τόπο ξένο παίρνουνε κάποιων άλλων γηγενών τα μεροκάματα. αλλά ξέχασα. τα δικά μας τα παιδιά έχουνε χαρτιά. είναι νόμιμα, καθαρά και πάνω απ’ όλα χριστιανά ορθόδοξα. ώστε έτσι λοιπόν.

ώστε έτσι λοιπόν. ιστορική στιγμή για τη δημοκρατία σας να μπει γυναίκα στο ανώτατο αξίωμα της χώρας σας. που σε τούτον τον αιώνα ακόμα βλέπετε γυναίκα οδηγό και φραστικώς την στέλνετε να πλύνει πιάτα, που βιάζουν και σκοτώνουν γυναίκες στα νησιά και τολμάτε να ξεστομίσετε πως αυτές προκάλεσαν την τύχη τους, που όποια φοράει ένδυμα προκλητικό φταίει μέσα στα αρρωστημένα σας μυαλά, ούτε λόγος. σημασία έχει πως κάναμε γυναίκα πρώτη του κράτους μας πολίτη και άρα ανήκωμεν εις την δύσιν. μα σίγουρα εις την δύσιν ανήκωμεν. στη δύση του πολιτισμού και της προόδου.

α μάλιστα. κολλέγιο ίσον πανεπιστήμιο τώρα πια και άρα λεφτά ίσον σπουδές και άρα όπου φτωχός και η αδιέξοδη μοίρα του. συμφωνώ απόλυτα. τι δουλειά έχει ο κάθε άφραγκος να πηγαίνει να σπουδάζει στο κάτω κάτω. όρτσα κανονικότητα και όρτσα αριστεία. με την τσέπη μετριέται πια η δύναμη, η αξία, η αξιοπρέπεια. γεννηθήκατε φτωχοί; λυπάμαι, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και σ’ αυτήν την χώρα δεν χωράμε όλοι πια. τι σημασία έχει εξάλλου αν ακυρώνονται οι χημειοθεραπείες στα δημόσια νοσοκομεία ελλείψει πόρων; όστις έχει φράγκα οπίσω μας στις ιδιωτικές κλινικές ελθείν. οι αποδέλοιποι πάρτε χαρτάκι για τον πόνο και τον θάνατο. λυπούμαστε πολύ, ενδεχομένως να σας δοθεί μια ευκαιρία σε κάποια άλλη διάσταση.

ώστε έτσι λοιπόν. καμαρώνουμε που οι εξουσιαστές μας κατέχουνε το σαβουάρ βιβρ, δεν καπνίζουν, δεν τρώνε με τα χέρια το παϊδάκι σαν εμάς, κατέχουνε απταίστως και την αγγλική και τη γαλλική και τη σουαχίλι, αγοράζουνε πολεμικά αεροπλάνα από τον σπουδαίο πλανητάρχη, είναι δημοκράτες μέχρι το μεδούλι και φυσικά προωθούν την αριστεία.

ώστε έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν. εντάξει τότε. ζήτω η ελλάδα. ζήτω η θρησκεία. ζήτω η αναξιοκρατία.

τήνελλα, καλλίνικοι, όλοι εσείς, για να μιλήσουμε και στη γλώσσα των αρχαίων υμών προγόνων, που αν ξέρανε ότι δηλώνετε απόγονοι και κληρονόμοι τους θα σας είχανε αποκληρώσει από αιώνες.

τήνελλα, καλλίνικοι.