Επίσκεψη της Περιφερειάρχη στην Κεφαλονιά

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη στην Κεφαλονιά

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κρατσα – Τσαγκαροπουλου, συνδυάζοντας την παρουσία της στο νησί, με την επίσκεψη του Υφυπουργού Μεταφορών & Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννη.

Στόχος της επίσκεψης της Περιφερειάρχη ήταν η ανταλλαγή ευχών και το κόψιμο της πίτας του νέου έτους με τους εργαζόμενους στην περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η παρακολούθηση της λειτουργίας των Υπηρεσιών και η εξέλιξη των έργων σε όλους τους τομείς.

Σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή του κ. Κεφαλογιάννη των Αντιπεριφερειαρχών και των Δημάρχων του νησιού, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, που αφορούν στην ανάπτυξη του νησιού και στην αποκατάσταση των οσων τα προηγούμενα χρόνια δεν αντιμετωπίστηκαν στο μετά το σεισμό του 2014. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα όπως εκεινα της μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού του Αργοστολίου, το master plan του λιμανιού, η συνδεσιμοτητα των νησιών του Ιονίου και η λειτουργία των υδατοδρομίων.

Η Περιφερειάρχης σημείωσε πως η συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κρίνεται ουσιαστική ενώ στάθηκε στο γεγονός πως το νησί έχει ανάγκη βασικών υποδομών δεδομένου πως έχει πληγεί από τους σεισμούς εδώ και 6 χρόνια και δεν εχει γίνει κατι με αποτέλεσμα να στερείται βασικών προυποθέσεων. Ζήτησε τη στήριξη του Υπουργείου σε επίπεδο έργων λόγω σημαντικών ελλείψεων στους τρεις δήμους οι οποίοι αποτελούν ουσιαστικούς εταίρους στο έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την εξέλιξη των έργων στην και την Ιθάκη, την προτεραιότητα στο οδικό δίκτυο και τη συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την οδική ασφάλεια των τεσσάρων νησιών. Ζήτησε, επίσης, την υποστήριξη του Υπουργείου για την επέκταση της αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας και στα μικρά νησιά.

Ο Υφυπουργός παρουσίασε, επίσης, το νέο σχέδιο νόμου για την πτητικότητα υδροπλάνων και η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την προώθηση από την της αδειοδότησης των υδατοδρομίων και του εξοπλισμού τους στα νησιά Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο.

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0