Η Αλίκη (Σταματελάτου) στην χώρα των θαυμάτων. Με το σπαθί της στην πρώτη 8άδα στα 60μ σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Η Αλίκη (Σταματελάτου) στην χώρα των θαυμάτων. Με το σπαθί της στην πρώτη 8άδα στα 60μ σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Με επίδοση κεφαλονίτικης ...  αστραπής 8.26  όχι απλά έκανε δυναμική αρχή στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά κατάφερε και να μπει στην καλύτερη 8άδα σε Πανελλήνιο μάλιστα επίπεδο.

Τίποτα, ούτε η απειρία, ούτε το πολύ νεαρό της ηλικίας της, ούτε η συμμετοχή της για πρώτη φορά σε μεγάλους αγώνες πανελληνίου επιπέδου, δεν εμπόδισε την , την αθλήτρια της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλονιάς, να κάνει το αγωνιστικό της “θαύμα” και να τερματίσει στην καλύτερη, πρώτη,  8άδα σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Η αθλήτρια της ΓΕΚ που συμμετείχε για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 60μ της Κ16, έναν αγώνα που διεξήχθη στο ΣΕΦ παράλληλα των… κλασσικών αγωνισμάτων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου Ανδρών-Γυναικών, με χρόνο νεαρής κεφαλονίτικης …  αστραπής 8.26  όχι απλά έκανε δυναμική αρχή στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά κατάφερε και να μπει στην καλύτερη 8άδα. Έχοντας ανταγωνιστεί κορίτσια και μεγαλύτερης ηλικίας από την ίδια.

Η Αλίκη Σταματελάτου έτρεξε στην 2η σειρά μεταξύ 16 αθλητριών από όλα τα σωματεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και μεγάλες δυνάμεις του αθλητισμού με -παραδοσιακά- διεθνείς διακρίσεις και δυνατά ονόματα και ισοβάθμησε στην 8η θέση με συναθλήτρια της από τον Πίνδαρο Θηβών.

Η συμμετοχή της Αλίκης Σταματελάτου  στον αποψινό αγώνα και πράλληλα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου κρίθηκε από τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ  βάση επίδοσης σε Ημερίδες κλειστού στίβου που προηγήθηκαν και στις οποίες η νεαρή αθλήτρια της ΓΕΚ είχε την 6η καλύτερη επίδοση, ακόμη και πάνω από παραδοσιακές δυνάμεις του κλασσικού αθλητισμού:

Η σημερινή λαμπρή παρουσία της Αλίκης Σταματελάτου, πέραν των άλλων, αφήνει μια πολύ ελπιδοφόρα υπόσχεση για τον τοπικό στίβο της Κεφαλονιάς, ότι στο μέλλον, αν συνεχιστεί η εξαιρετική και με διάρκεια  δουλειά των αδελφών Μεταξά, προπονητών της ομάδας και αν στηριχθεί ακόμη περισσότερο ο σύλλογος και η προσπάθεια που γίνεται, μπορεί να πρωταγωνιστήσει και μάλιστα σε πανελλήνιο επίπεδο.

Άλλωστε, η φετινή παρουσία σε Κλειστού στίβου για πρώτη φορά πέντε αθλητριών και μάλιστα οι περισσότερες από αυτές της νέας… φουρνιάς της ΓΕΚ, είναι από μόνη της η πιο δυνατή και τρανταχτή απόδειξη ότι ο στίβος στην , εκτός από αξιόλογο παρών, έχει και ένα δυναμικό μέλλον.