«ΟΧΙ» από το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης στην τοποθέτηση προβλήτας στην Αντίσαμο.

«ΟΧΙ» από το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης στην τοποθέτηση προβλήτας στην Αντίσαμο.

Με πλειοψηφία 11 ψήφων το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης έδωσε αρνητική "γνωμοδότηση".

Με την διαδικασία της εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση εξαιτίας της παρουσίας στο χθεσινό των δυο ιδιωτών που είχαν αιτηθεί την τοποθέτηση προβλήτας στην Αντίσαμο, συζητήθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής το αίτημα των συγκεκριμένων επιχειρηματιών, όπως είχε διαβιβασθεί στον δήμο Σάμης από τις οικείες Λιμενικές Αρχές.

Το αίτημα αυτό είχε συζητηθεί πριν από λίγες ημέρες ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ, χωρίς ωστόσο να ληφθεί σχετική οριστική Απόφαση, καλώντας όμως τους ενδιαφερόμενους να παραστούν, όπως και έγινε, ενώπιον του Συμβουλίου για να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την δραστηριότητα που θα ασκούσαν στην περιοχή της Αντισάμου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα στους δυο επενδυτές πριν την τοποθέτησή τους και την ψηφοφορία, μια διαδικασία που έδωσε επαρκή χρόνο στους συμβούλους να πληροφορηθούν τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Τελικά, με πλειοψηφία 11 ψήφων το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης έδωσε αρνητική «γνωμοδότηση», με συμβούλους της δημοτικής Αρχής (μεταξύ των οποίων του αρμόδιου αντιδημάρχου Σάμης και της Προέδρου του Δ.Σ που ψήφισαν αρνητικά) να έχουν διαφορετική θέση και τελικά ψήφο μεταξύ τους και την Λαϊκή Συσπείρωση να διατυπώνει ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ».

Σημειώνεται πως αποφασιστική αρμοδιότητα για το θέμα δεν προβλέπεται για ένα Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία, παρά μόνο η διατύπωση γνώμης, όπως ακριβώς ζητήθηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

Ωστόσο προβληματισμό προκάλεσε σε αρκετούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και παρευρισκόμενους πολίτες το γεγονός ότι ένα κρίσιμο θέμα με περιβαλλοντικές  μάλιστα προεκτάσεις ήρθε εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο με την νόμιμη διαδικασία της εκτός ημερήσιας  διάταξης συζήτηση, χωρίς δηλαδή να έχει προγραμματισθεί και δημοσιοποιηθεί έτσι ώστε κάτοικοι, φορείς και συλλογικότητες να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το θέμα και πιθανόν να τοποθετηθούν.

Στ.Αντ/Κεφαλονίτικα Νέα