“Πεντάσφαιρη” η ΓΕΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Ο στίβος της Κεφαλονιάς “πάει”… Κλειστό.

“Πεντάσφαιρη” η ΓΕΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Ο στίβος της Κεφαλονιάς “πάει”… Κλειστό.

“Πεντάσφαιρη” και “πεντάστερη”  για πρώτη φορά στην ιστορία της “κατεβαίνει” η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς στο Κλειστού Στίβου Ανδρών-Γυναικών 2020 που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς, για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετέχει στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση Κλειστού Στίβου με τρεις αθλήτριες στο αγώνισμα του άλματος στο ύψος, ενώ και πάλι για πρώτη φορά θα συμμετέχει και σε αγώνισμα ταχύτητας γυναικών. Κάτι που αποδεικνύει με τον πιο… επίσημο τρόπο την ανοδική πορεία του τοπικού στίβου, τόσο σε επίπεδο συμμετοχών σε αγώνες και αγωνίσματα, όσο και σε επίπεδο διακρίσεων. Με την περσινή περίοδο 2019-2019 να έχει πλέον καταγραφεί ως η πιο πετυχημένη χρονιά του στίβου της Κεφαλονιάς, με διακρίσεις και μετάλλια σχεδόν σε όλες τις εθνικές διοργανώσεις όλων των ηλικιών.

Έτσι, στην “κλασσική συνταγή” της ΓΕΚ που ακούει στα ονόματα της Μέμης Αλυσανδράτου και της Άννας Κρούσσου θα προστεθεί στο άλμα ύψους γυναικών και η «μικρή» της ομάδας που προπονεί ο , , η οποία παίρνει το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη παρουσία της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών Κλειστού Στίβου.

Παράλληλα, πέραν του “συνήθους υπόπτου” σε συμμετοχές αγωνίσματος, στο σερί των επιτυχιών του τοπικού στίβου προστίθεται για πρώτη φορά και η συμμετοχή στο αγώνισμα των 60μ ταχύτητας, με την πρώτη παρουσία σε τόσο υψηλό επίπεδο της ταλαντούχας αθλήτριας από το Ληξούρι, Ιωάννας Σολιδάκη.

Μια αθλήτρια που κατά την περσινή περίοδο κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της και που φέτος, τόσο η ίδια όσο και ο προπονητής της Βασίλης Μεταξάς, ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων. Αν και μόνο το «παρών» στην κορυφαία διοργάνωση στίβου του φετινού χειμώνα, στο Πανελλήνιο δηλαδή του Κλειστού Στίβου, είναι από μόνο του μια πολύ σημαντική επιτυχία για την αθλήτρια της ΓΕΚ και τον προπονητή της.

Ωστόσο, την ανοδική πορεία του τοπικού στίβου που μέχρι πέρυσι συμμετείχε με δυο αθλήτριες στον Κλειστό, έρχεται να επιβεβαιώσει και μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Πρόκειται για την συμμετοχή της Αλίκης Σταματελάτου, της νεαρής αθλήτριας που επιλέχθηκε βάση επίδοσης  να αγωνιστεί στα 60μ της κατηγορίας Κ16, σε έναν αγώνα που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών την Παρασκευή 28/2. Η Σταματελάτου που αποτελεί την μια… φλέβα από το νέο αίμα της ΓΕΚ που με βάση τις περσινές διακρίσεις και τα μετάλλια στις μικρές κατηγορίες, δείχνει πως ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα.

Η επιλογή της Αλίκης Σταματελάτου έρχεται σε συνέχεια της εντυπωσιακής και ομολογουμένως εκπληκτικής παρουσίας της στο αγώνισμα των 60μ της κατηγορίας Κ16 όπου πήρε την 1η θέση και το Χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε 44 συναθλήτριες της και μάλιστα με την εξαιρετική επίδοση 8,24, μόλις πριν από λίγες ημέρες, σε Ημερίδα Κλειστού Στίβου που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Η Κλασσική Συνταγή:

Για άλλη μια χρονιά, εγγυημένη έστω και με λίγη τύχη θα είναι η συνταγή του ύψους γυναικών που ακούει στα ονόματα και . Οι δυο αθλήτριες, έχοντας στο… τσεπάκι τους την εμπειρία των προηγούμενων συμμετοχών τους και με την ελπίδα να βρεθούν σε μια καλή ημέρα, φιλοδοξούν να… σταθεροποιηθούν στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων Ελληνίδων αθλητριών του ύψους, αν και στην φετινή διοργάνωση, μια διοργάνωση που ξεκινά την Ολυμπιακή χρονιά του 2020, οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές και ανταγωνιστικές. Θα έχουν πάντως… παρέα, την μικρή και ελπίζουμε… γούρικη Νάντια Σταματελάτου.

Έτσι, μεθαύριο Παρασκευή 28/2, το πρωί στα προκριματικά και ευχόμαστε το απόγευμα στον τελικό, το ύψος του τοπικού στίβου, ρίχνεται στην αρένα του ΣΕΦ με την προσδοκία να επιστρέψει στην με ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

Πως όμως έφτασαν στην φετινή συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου; Η… αναδρομή που ακολουθεί, απαντά στο ερώτημα αυτό και εξηγεί τον χαρακτηρισμό “κλασσική συνταγή” για τα δυο κορίτσια της ΓΕΚ.

2017

Στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών –Γυναικών και η ΓΕΚ ήταν… εκεί. Στο άλμα σε ύψος γυναικών συμμετείχαν 19 αθλήτριες, ανάμεσά τους και η Μέμη Αλυσανδράτου που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Στον προκριματικό αγώνα η Μέμη πέρασε το 1.55 με την πρώτη προσπάθεια της, με τον τελικό να την περιμένει για πρώτη φορά στον Κλειστό Στίβο, με ατομικό ρεκόρ από το 2016 στα1.62. Ωστόσο  μια τενοντίτιδα από την μια που ταλαιπωρούσε την αθλήτρια της ΓΕΚ και από την άλλη το όριο του 1.63 στο τελικό στάθηκαν ανίκητοι παράγοντες, αν και στη δεύτερη προσπάθεια απέτυχε οριακά. Κλείνοντας την πρώτη παρουσία της στον Κλειστό Στίβο ανάμεσα στις 12 καλύτερες αθλήτριες της χώρας.

2018

Αυτή τη φορά είναι το βάπτισμα του πυρός στον Κλειστό Στίβο για την Άννα Κρούσσου. Την Άννα που στην πρώτη εμφάνισή της στον υψηλό ανταγωνισμό στο 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήρθε 6η στην Ελλάδα με 1.60, το οποίο αποτελούσε και ατομικό της ρεκόρ Το ίδιο ύψος πέρασε και η Μέμη Αλυσανδράτου η οποία κατετάγη όμως 9η λόγω διαφοράς στα προηγούμενα άλματα.

Η Άννα πέρασε με τη δεύτερη το 1.50, με την πρώτη το 1.55 και επίσης με την πρώτη το 1.60. Στη συνέχεια απέτυχε τρεις φορές στο 1.65 το οποίο έχασε οριακά. Αντίθετα, η Μέμη πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 1.50 με την τρίτη προσπάθεια το 1.55 και απέτυχε μετά στο 1.65 κι αυτή οριακά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αγωνιζόταν με θλάση.

2019

Στο τελευταίο, περσινό Πρωτάθλημα στον Κελιστό Στίβο, οι δυο κοπέλες της ΓΕΚ διατήρησαν ψηλά τον στίβο της Κεφαλονιάς και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση από την ΕΡΤ που έδειξε τις προσπάθειες και των δυο κοριτσιών. Στην διοργάνωση αυτή, η Άννα Κρούσσου με 1,64 έκανε νέο ρεκόρ Κεφαλονιάς και μάλιστα σε μια πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο αθλήτριες της ομάδας στο ύψος, Άννα Κρούσσου και Μέμη Αλυσανδράτου με επιδόσεις 1,64 και 1,60 αντίστοιχα, κατάφεραν να διατηρηθούν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, κρατώντας την Κεφαλονιά στον Κλειστό Στίβο στην 6η και 8η θέση σε πανελλήνιο επίπεδο (συμμετείχε και αθλήτρια από την Κύπρο με καλύτερη επίδοση), ενώ και οι δυο βελτίωσαν τις επιδόσεις τους από την αντίστοιχη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2018.

2020… 

…και καλή επιτυχία σε ολόκληρη την ομάδα της ΓΕΚ.