“Τρέλανε” την Κεφαλονιά η Μέμη Αλυσανδράτου. Έρχεται με ρεκόρ και σπουδαία εμφάνιση.

“Τρέλανε” την Κεφαλονιά η Μέμη Αλυσανδράτου. Έρχεται με ρεκόρ και σπουδαία εμφάνιση.

Το ύψος η ναυαρχίδα του τοπικού στίβου της Κεφαλονιάς.

“Τρέλανε” την η Μέμη Αλυσανδράτου στο Κλειστού Στίβου, ολοκληρώνοντας μόλις πριν από λίγο τις προσπάθειες της στο ύψος με ένα ατομικό, ένα ρεκόρ Κεφαλονιάς και πάνω από όλα με την θέση που επάξια κατέκτησε, την 7η,  στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός  της χώρας μας στον κλειστό στίβο και πίσω από τα τρανταχτά ονόματα του αγωνίσματος. Και μάλιστα σε μια απολύτως… Ολυμπιακή χρονιά, με την Μέμη να μπαίνει και επίσημα στις 7 καλύτερες αθλήτριες του ύψους.

Η Μέμη, που αξίζει να σημειωθεί πως κατέχει το αξεπέραστο ρεκόρ συμμετοχών σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα συμμετέχοντας στις κορυφαίες εγχώριες διοργανώσεις από το μακρινό 2006, έφτασε μόλις σήμερα, πριν λίγη ώρα,  να ξεπεράσει ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό της. Δείχνοντας, όπως οφείλει κάθε μεγάλος αθλητής ή μεγάλη αθλήτρια, πως η επιμονή, η δουλειά και η όρεξη, φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έτσι, ακριβώς σαν το παλιό καλό… κρασί, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να φέρει και μάλιστα με την πρώτη της προσπάθεια ένα… μεθυστικό 1.67, επίδοση που βάζει πλώρη για ένα εξίσου με τις πολυάριθμες συμμετοχές της, αξεπέραστο ρεκόρ. Ένα ρεκόρ που ήδη… γράφει στον ηλεκτρονικό πίνακα του ΣΕΓΑΣ, ρεκόρ ατομικό και ρεκόρ Κεφαλονιάς. Ένα ρεκόρ που για τον προπονητή της  Νίκο Μεταξά ήταν θέμα… πείσματος.

Στον αγώνα, τώρα, η Ιωάννα Ζακκα, η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση, ενώ οι δικές μας αθλήτριες έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι το ύψος είναι η ναυαρχίδα του τοπικού στίβου της Κεφαλονιάς.

Οι δυο αθλήτριες της ΓΕΚ, και , ξεκίνησαν τον αγώνα με δυο πετυχημένα άλματα και μάλιστα με την πρώτη τους προσπάθεια στα 1.59 και εν συνεχεία στα 1.63, επίδοση που τις κράτησε όχι απλά στα περσινά επίπεδα, αλλά τις έφερε σε καλύτερα πλασαρίσματα στην τελική κατάταξη, τουλάχιστον μέχρι εκείνη την στιγμή. Έχοντας συναγωνιστεί με τις κορυφαίες αθλήτριες του ύψους της χώρας μας.

Η Κρούσσου, στη συνέχεια δοκίμασε στα 1.67, ύψος που έχασε και στις τρεις προσπάθειες, με την Αλυσανδράτου να περνά το ίδιο ύψος στην πρώτη της προσπάθεια και να δοκιμάζει για το θαύμα, τα 1.71 χωρίς επιτυχία. Άλλωστε, η επιτυχία είχε ήδη φτάσει.

Η τρίτη της… παρέας του ύψους της ΓΕΚ, η μικρή  , αν και κατέβηκε στους αγώνες για να πάρει το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλες διοργανώσεις γυναικών καθώς ήταν η μικρότερη που αγωνίστηκε και μόλις… 16 ετών, πάλεψε άξια για ένα άλμα πάνω από το ρεκόρ της και τις ατομικές επιδόσεις της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς δίπλα της είχε τα 12 μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ύψους.