Τριγμός

Τριγμός

Τριγμός αν και προς το παρόν ελαφρύς για την δημοτική Αρχή στη Σάμη διαφάνηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο  σχετικά με το ζήτημα της αίτησης ιδιώτη για τοποθέτηση προβλήτας στην Αντίσαμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαβιβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές, αίτηση ιδιώτη για την τοποθέτηση προβλήτας στην Αντίσαμο με σκοπό την εξυπηρέτηση σκάφους ημερήσιων εκδρομών.

Αν και δεν ελήφθη σχετική απόφαση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης κι ενώ ο δήμαρχος Σάμης, κος Μάκης Μονιάς, φάνηκε θετικός σε μια τέτοια προοπτική, η Δημοτική Σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος για την κοινωνική πολιτική-πρόνοια με την παράταξη του δημάρχου, η κα Εριγώνη Βαλσαμου, διατύπωσε με περιβαλλοντικό πρόσημο την αντίρρησή της στο συγκεκριμένο αίτημα.

Για την ιστορία, ξεκάθαρο όχι διατύπωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, κος Νίκος Αθανασάτος, ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Πυλάρου Μιχάλης Γάκης, αναφέρθηκε στις άδειες και τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπονται για αυτές τις δραστηριότητες σε περιοχές ιδιαίτερου κάλλους.

Μένει να δούμε την οριστική στάση των Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής, όταν το ζήτημα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης.