Κορονοϊός: Όλο και μειώνονται οι θάνατοι στην Κίνα! 4 το τελευταίο 24ωρο, 6 στην Νότια Κορέα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα τον εντοπισμό 31 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένης μιας περίπτωσης μόλυνσης από εγχώρια μετάδοση, αριθμός μειωμένος από τα 45 κρούσματα που καταγράφονταν την προηγουμένη ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 81.470.

Επίσης, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας ανακοίνωσε ότι ακόμη τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, με το σύνολο των θυμάτων της επιδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να φθάνει πλέον τα 3.304.

6 νέοι θάνατοι στην Νότια Κορέα

Στην Νότια Κορέα οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 78 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 να ανέρχεται πλέον σε 9.661, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Άλλοι έξι ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 158 στη χώρα της Ασίας που έχει υποστεί το πιο σκληρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού εξαιρουμένης μόνο της ηπειρωτικής Κίνας, σύμφωνα με τα KCDC, τα οποία πρόσθεσαν πως 195 άνθρωποι ανέρρωσαν.

Μέτρα από τον Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της για να υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις άμεσα για να προστατευθούν από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Σι είπε επίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νίνγκμπο, πόλη στην ανατολική επαρχία Τζετζιάνγκ, ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις πρέπει πλέον να ξαναρχίσουν να λειτουργούν και να παράγουν, ακόμα και καθώς η προσπάθεια για να ελεγχθεί η πανδημία συνεχίζεται.

click4more: Τραμπ: 100.000 ή 200.000 νεκροί κι όχι 2,2 εκατ. το… καλό σενάριο

Στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης από τα τέλη του 2019, δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα χθες Κυριακή, παρότι στο μεγαλύτερο μέρος της έχουν αρθεί οι περιορισμοί της κίνησης και έχουν ξαναρχίσει οι πτήσεις εσωτερικού προς άλλες περιοχές της Κίνας.

Ανησυχία για δεύτερο “κύμα”

Μολονότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα έχει μειωθεί σημαντικά από την κορύφωση της εξάπλωσης της πανδημίας, τον Φεβρουάριο, το Πεκίνο συνεχίζει να ανησυχεί για τον κίνδυνο να υπάρξει δεύτερο κύμα, εξαιτίας των περιπτώσεων που αποκαλεί «εισαγόμενες», δηλαδή αυτές των ταξιδιωτών — στη μεγάλη τους πλειονότητα κινέζων φοιτητών που επιστρέφουν στην πατρίδα τους — που φθάνουν στην επικράτεια μολυσμένοι στο εξωτερικό.

Το Πεκίνο απαγόρευσε την είσοδο στους αλλοδαπούς με πολύ λίγες εξαιρέσεις και έδωσε εντολή στις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν δραστικά τις πτήσεις τους προς και από το εξωτερικό.

Στη βορειοδυτική επαρχία Γκανσού καταγράφηκε χθες το μόνο κρούσμα μετάδοσης εντός της κοινότητας. Επρόκειτο για ταξιδιώτη από τη Χουμπέι, κινούμενο με αυτοκίνητο, τα προσωπικά δεδομένα του οποίου στην ψηφιακή εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές για να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των πολιτών της επαρχίας τον εμφάνιζαν υγιή.

To άρθρο Κορονοϊός: Όλο και μειώνονται οι θάνατοι στην Κίνα! 4 το τελευταίο 24ωρο, 6 στην Νότια Κορέα δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Πηγή – Περισσότερα: Newsit.gr