Περισσότερα από 200 έργα της Φρίντα Κάλο ελεύθερα για το κοινό

Περισσότερα από 200 έργα της Φρίντα Κάλο ελεύθερα για το κοινό

Η έκθεση στην πλατφόρμα της Google συγκεντρώνει σειρά έργων από διάφορα μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο, σε υψηλή ανάλυση μαζί με επεξηγήσεις για τα ίδια τα έργα, το πλαίσιο στο οποίο δημιουργήθηκαν, καθώς και πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της Φρίντα Κάλο.

Μία νέα εικονική έκθεση με περισσότερα από 200 έργα της διάσημης Μεξικάνας ζωγράφου παρουσιάζει η , στα πλαίσια ενός πρότζεκτ που σκοπό έχει να δώσει πολιτιστικές διεξόδους στα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η είναι σήμερα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον χώρο της ζωγραφικής. Παρ’ όλα αυτά ένα μεγάλο μέρος του έργου της παρέμεινε σχετικά άγνωστο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970 όταν και ανακαλύφθηκε από ιστορικούς τέχνης και πολιτικούς ακτιβιστές.

Το στυλ της που έχει επηρεαστεί από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στην πατρίδα της αλλά έχει δεχτεί επιρροές από ευρωπαϊκά ρεύματα όπως ο Υπερρεαλισμός, ο Συμβολισμός και ο Ρεαλισμός.

Πολλά από αυτά είναι αυτοπροσωπογραφίες μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος, η πολιτική της ιδεολογία και ο ερωτισμός της.

Το έργο της Κάλο παρουσιάζεται στην πλατφόρμα Google Arts & Culture, η οποία ξεκίνησε το 2011. Με την συντριπτική πλειοψηφία των μουσείων και γκαλερί σε ολόκληρο τον κόσμο κλειστές, η Google δίνει την ευκαιρία σε εκατομμύρια κόσμου να γνωρίσουν και να θαυμάσουν το έργο της, βοηθούμενοι από εικόνες υψηλής ανάλυσης και συνοδευτικά κείμενα που εξηγούν όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε γι’ αυτήν.

«Η έκθεση ορόσημο σχεδιάζει ένα πολύπλευρο πορτρέτο ενός από τους πιο καινοτόμους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, του οποίου η δουλειά προσφέρει ένα σημαντικό παράθυρο στον πολιτισμό του Μεξικού και του οποίου η συναρπαστική προσωπικότητα εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς», σχολίασε ο Τόμας Κάμπελ, διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του Μουσείου Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο.

Πατήστε εδώ για να δείτε το έργο της Φρίντα Κάλο στην πλατφόρμα της Google.