Προτεραιότητα η ιχνηλάτηση των επαφών του πρώτου κρούσματος στην Κεφαλονιά – Απολυμάνσεις στο χωριό.

Προτεραιότητα η ιχνηλάτηση των επαφών του πρώτου κρούσματος στην Κεφαλονιά – Απολυμάνσεις στο χωριό.

Ήδη δόθηκε εντολή για την πραγματοποίηση απολύμανσης σε ολόκληρο το χωριό, στους δημόσιους και δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους.

Εκδόθηκε μόλις πριν λίγη ώρα και δημοσιεύτηκε το “επίσημο” δελτίο τύπου του δήμου Σάμης, με σκοπό την σωστή ενημέρωση των κατοίκων του νησιού και τον περιορισμό της φημολογίας που είναι ιδιαίτερα έντονη τις τελευταίες ώρες.

Παράλληλα και σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ,  των Κεφαλονίτικων Νέων, η ιχνηλάτηση των επαφών του πρώτου κρούσματος στο νησί μας έχει ανατεθεί στον ίδιο τον ΕΟΔΥ και στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, χωρίς δηλαδή την άμεση εμπλοκή του δήμου Σάμης, η πολιτική ηγεσία του οποίου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι παρέμειναν στο χωριό αναφοράς, στο Τσακαρισιάνο, έναν από τους οικισμούς που βρίσκονται στο της Σάμης, έως τις πρώτες πρωινές ώρες και επανήλθαν πολύ νωρίς σήμερα το πρωί. Στο χωριό, επίσης, παραμένει και περιπολικό της αστυνομίας.

Ήδη δόθηκε εντολή για την πραγματοποίηση απολύμανσης σε ολόκληρο το χωριό, στους δημόσιους και δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, ενώ δόθηκαν και οι απαραίτητες συστάσεις και οδηγίες σε καταστήματα της τροφικής προμηθευτικής αλυσίδας της περιοχής και στο φαρμακείο για την απολύμανση των χώρων τους, κάτι που προφανώς προγραμματίζεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Εκείνο που σηματοδότησε την άμεση αντίδραση στις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες είναι το γεγονός ότι το πρώτο θετικό κρούσμα στην , από την στιγμή που ήρθε στο νησί μας, έμεινε στην κατοικία με άλλα μέλη της οικογένειάς του. Ένα μέλος εκ των οποίων ανήκει στις λεγόμενες “ευπαθείς” ομάδες.

Υπό τα δεδομένα αυτά, και χωρίς επίσημη ενημέρωση από την ίδια την διοίκηση του Νοσοκομείου, προκαλεί απορία αλλά και ανησυχία στους κατοίκους του νησιού, το γεγονός ότι στο πρώτο, πιθανό στην αρχή, κρούσμα, συστάθηκε η επιστροφή στην οικία όπου θα διέμενε μέχρι και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων τα οποία και τελικά διέγνωσαν ότι είναι θετικός στον COVID-19.

Μέχρι να υπάρξει μια επίσημη-επιτέλους-ενημέρωση από το ίδιο το Νοσοκομείο και να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ο δήμαρχος Σάμης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας είναι σε διαρκή συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς και γίνεται ο συντονισμός όλων των προβλεπόμενων ενεργειών για τον έλεγχο της διασποράς. Κάτι που αναφέρεται ρητά και στο Δελτίο Τύπου που εξεδόθη. 

Μέχρι τότε, ας κάνουμε όλοι και όλες, όσα συστήνονται και προβλέπονται και όσα αναφέρονται στην πρώτη επίσημη ενημέρωση που είχαμε έως τώρα, αυτήν από τον δήμο Σάμης:

Είναι κρίσιμο όλοι μας να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να τηρούμε τις οδηγίες προφύλαξης.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να σταθούν με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτεί η δύσκολη αυτή κατάσταση.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον συνάνθρωπό μας.

Μένουμε σπίτι.

Μένουμε ασφαλείς.

Προφυλάσσουμε τους συνάνθρώπους μας.