Στέλνουν αστυνομικούς στις τράπεζες λόγω συνωστισμού! Η εντολή της ΓΑΔΑ

Οι εικόνες με τους ηλικιωμένους τον έναν πάνω στον άλλο έξω από τις τράπεζες, με μάσκες και γάντια μεν αλλά χωρίς τις αποστάσεις ασφαλείας, φέρνουν νέα… μέτρα. Η εντολή δόθηκε ήδη και οι διευθυντές είναι «υπεύθυνοι» για την τήρηση των αποστάσεων και θα κρίνουν πότε να καλέσουν την αστυνομία.

Άνθρωποι ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις τράπεζες, άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει σ’ αυτό, αναγκάζονται να πηγαίνουν, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, στις τράπεζες.

Click4more Τρεις νέοι νεκροί από τον κορονοϊό σε μια ημέρα

Σήμερα (31.03.2020) τελευταία μέρα του μήνα, πολλοί είτε ήθελαν να πληρώσουν υποχρεώσεις είτε ήθελαν να πάρουν τη σύνταξή τους. Μαζεύτηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τις τράπεζες και περίμεναν στην ουρά να μπουν μέσα. Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά, όσοι περίμεναν στην ουρά στην κράτησαν τις αποφάσεις ασφαλείας του 1,5 (και πλέον) μέτρου.

Ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, σε απόσταση αναπνοής, κυριολεκτικά, χωρίς να λογαριάζουν τις οδηγίες των ειδικών για αποστάσεις ώστε να μην μεταδοθεί ο κορονοϊός.

Click4more Καμία σωτηρία! Ο ένας πάνω στον άλλο έξω από τις τράπεζες (Βίντεο)

Μοιραία έγινε αντιληπτό πως κάτι πρέπει να γίνει. Έπρεπε να έχει γίνει ήδη, δηλαδή, γιατί οι εικόνες μεγάλων ανθρώπων να θέλουν, ειδικά στο τέλος του μήνα να εξυπηρετηθούν στις τράπεζες, δεν είναι πρωτοφανής. Αλλά στις μέρες του κορονοϊού έχει άλλη «βαρύτητα».

Οι ουρές στον Πειραιά…  

Και οι ουρές στην Καλλιθέα 

Έτσι, δόθηκε εντολή από τη ΓΑΔΑ και ενημερώθηκαν ήδη και οι τράπεζες: όλα είναι στο χέρι του διευθυντή κάθε υποκαταστήματος. Αν βλέπει ουρές χωρίς… απόσταση, αν βλέπει πολίτες να θέλουν να μπουν όλοι μαζί στην τράπεζα, θα μπορεί, εφόσον το κρίνει, να καλέσει την αστυνομία, ώστε ομάδες της ΔΙΑΣ να βάλουν σε… απόσταση τους πολίτες…

To άρθρο Στέλνουν αστυνομικούς στις τράπεζες λόγω συνωστισμού! Η εντολή της ΓΑΔΑ δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Πηγή – Περισσότερα: Newsit.gr