Στη δίνη του Covid-19 και τα Βεργώτεια 2020.

Στη δίνη του Covid-19 και τα Βεργώτεια 2020.

Σύμφωνα με τις επίσημες πλέον ανακοινώσεις, αναβάλλεται και το Διεθνές Μίτινγκ  των φετινών "Βεργωτείων 2020" που είχαν προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου στο Ανοιχτό Στάδιο Αργοστολίου

Στη δίνη του COVID-19 και της πανδημίας που έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, βρίσκεται ο παγκόσμιος αθλητισμός, σε μια χρονιά, μάλιστα, “φορτωμένη” με όλη την “αφρόκρεμα” των μεγάλων διοργανώσεων. Και φυσικά Ολυμπιακών Αγώνων.

Από τη δίνη αυτή δεν θα μπορούσε να “γλυτώσει” και ο δικός μας, τοπικός, κλασσικός αθλητισμός, ο στίβος, ιδιαίτερα σε μια χρονιά που οι αγώνες των “Βεργωτείων” για τους οποίους εδώ και λίγα χρόνια νιώθουμε περήφανοι για το υψηλό επίπεδό τους, είχαν για πρώτη φορά ανακηρυχθεί ως “διεθνές μίτινγκ”, αναγνωρισμένο από όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές ομοσπονδίες και συλλόγους.

Και που ειδικά φέτος, στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και για τις άλλες μεγάλες διοργανώσεις, τα “ 2020” αποτελούσαν πόλο έλξης και μια “χρυσή”  δοκιμασία για κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας αλλά και ξένων…. φιλοξενούμενων, όλοι και όλες τους επιπέδου… διεθνών μεταλλίων.

Με ανακοίνωση του και με αφορμή την επέκταση των μέτρων της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, η ομοσπονδία ανακοίνωσε την αναβολή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων Πανελληνίου, Περιφερειακού και Τοπικού επιπέδου συμπεριλαμβανομένων των δρομικών αγώνων, έως τις 17 Μαΐου.

Επομένως, σύμφωνα με τις επίσημες πλέον ανακοινώσεις, αναβάλλεται και το Διεθνές Μίτινγκ  των φετινών “Βεργωτείων 2020” που είχαν προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου στο Ανοιχτό Στάδιο Αργοστολίου, όπου θα συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα από την Εθνική ομάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Η αναγκαστική αυτή αναβολή, ας ελπίσουμε, να μην “φάει” όλη την θερινή περίοδο κι έτσι τα Βεργώτεια τελικά να πραγματοποιηθούν έστω… καθυστερημένα, κάτι φυσικά που δεν θα είναι και τόσο εύκολο, καθώς για τους αθλητές και τις αθλήτριες τέτοιου επιπέδου που μάλιστα είναι αναγκασμένοι να προπονούνται… “σπίτι τους”, απαιτείται εξ αρχής ένας νέος προγραμματισμός.

 

Τέλος, ανάλογα με τα μέτρα και τις αποφάσεις, που θα λάβει η Πολιτεία τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις της ομοσπονδίας για τους αγώνες μετά την 17η Μαΐου.