Σ. Τραυλός: «Με… λίαρ τζετ προσπάθησαν να έρθουν στην Κεφαλονιά από τη Μ. Βρετανία»

Σ. Τραυλός: «Με… λίαρ τζετ προσπάθησαν να έρθουν στην Κεφαλονιά από τη Μ. Βρετανία»

Σταύρος Τραυλός: Η Πολιτική Προστασία ήταν σε ετοιμότητα για να μπουν σε καραντίνα - Ζητήσαμε γιατρούς και θα τους πάρουμε.

Ένα ενδεικτικό περιστατικό της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες με όσους προσπαθούν να έρθουν στην , περιέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, , στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Είπε ότι Κεφαλονίτης προσπάθησε να έρθει στο νησί μαζί με την οικογένειά του από την με ιδιωτικό αεροσκάφος (λίαρ τζετ)!

«Εμείς ήμασταν έτοιμοι με την Πολιτική Προστασία, εάν τελικά ερχόταν να έμπαινε σε καραντίνα», είπε ο αντιπεριφερειάρχης που πρόσθεσε ότι τελικά δεν ήρθε λόγω της απαγόρευσης.

Η χρειαζόταν 35 άτομα προσωπικό

Ο κ. Τραυλός εξήγησε για μία ακόμη φορά ότι η ΜΕΘ της Κεφαλονιάς, προκειμένου να λειτουργήσει χρειαζόταν 35 άτομα και πρόσθεσε έχει ζητήσει, τόσο ο ίδιος, όσο και η κ. Κράτσα να στελεχωθεί άμεσα το νοσοκομείο με το απαραίτητο προσωπικό, τόσο για την σωστή λειτουργία του, όσο και για την νέα «αίθουσα» που έχει δημιουργηθεί για την υποδοχή πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Οτιδήποτε ζητήσει η Κεφαλονιά σε προσωπικό, θα το έχει», είπε ο κ. Τραυλός που έκανε λόγο για 7 επικουρικούς γιατρούς, 40 νοσηλευτές και 4 διοικητικούς.

Τριπλάσια η προσφορά σπιτιών για τους γιατρούς

Τέλος, αναφέρθηκε και στην έκκληση που έκανε ο ίδιος προς τους ιδιοκτήτες σπιτιών για να φιλοξενηθούν οι γιατροί που πρόκειται να έρθουν στην Κεφαλονιά, λέγοντας ότι η προσφορά κάλυψε τον αριθμό που η Περιφέρεια είχε θέσει ως στόχο κατά τρεις φορές.

Δείτε την τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη στο σημερινό .