Γερμανός ΥΠΕΞ: Κανένα νόημα οι διακοπές σε άλλη χώρα αν πρέπει να μπεις 14 ημέρες σε καραντίνα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας σχολίασε την παράταση της ταξιδιωτικής οδηγίας έως τις 14 Ιουνίου για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα ο κ. Μάας είπε πως «προς το παρόν, δεν μπορεί κανείς να ταξιδέψει χωρίς να ανησυχεί. Εκτός τούτου, υπάρχουν διαφορετικά μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού σε κάθε χώρα. Δεν έχει νόημα να πάει κανείς σε μια χώρα εάν πρέπει να μείνει στην αρχή σε καραντίνα για 14 ημέρες».

Κάποια πρόβλεψη για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές δεν θέλησε να κάνει ο κ. Μάας αν και όπως είπε «κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι η οδηγία θα αρθεί μετά. Συζητώ με τους υπουργούς Εξωτερικών των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ήταν επιθυμητή μια πανευρωπαϊκή λύση. Λόγω της διαφορετικής πορείας της πανδημίας όμως δεν αποκλείονται η διαφοροποιήσεις στην ταξιδιωτική οδηγία. Αυτό θα το δούμε όμως μόνο τις επόμενες εβδομάδες».

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα το πρωί να παρατείνει την (μέχρι την 3η Μαίου ισχύουσα αρχικά) παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία έως τις 14 Ιουνίου. Ο Μάας, για να αιτιολογήσει την απόφαση για την παράταση είπε ότι «η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού δεν είναι τέτοια που να μπορούμε να προτείνουμε ανέμελα ταξίδια», παρέπεμψε δε στους περιορισμούς εξόδου-εισόδου στις διαφορες χώρες και στους περιορισμούς εναέριας κυκλοφορίας. «Ακόμα κι αν υπάρξει χαλάρωση σε ορισμένες χώρες, (…) πρέπει να υποθέσουμε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να εξομαλυνθούν τα πράγματα τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Επισήμανε επίσης ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών είχε μόλις φέρει πίσω 240.000 Γερμανούς παραθεριστές που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό λόγω του κορονοϊού. “Δεν θα ξανακάνουμε τέτοια επιχείρηση το επόμενο καλοκαίρι», τόνισε ο πολιτικός του SPD.

«Ελπίζω ότι η ταξιδιωτική οδηγία θα μπορεί να αρθεί μετά τις 14 Ιουνίου,αλλά κανείς δεν μπορεί να το υποσχεθεί αυτό», κατέληξε.

Πηγή: dpa, RTL, ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Γερμανός ΥΠΕΞ: Κανένα νόημα οι διακοπές σε άλλη χώρα αν πρέπει να μπεις 14 ημέρες σε καραντίνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή – Περισσότερα: NewsIT