Τσιόδρας: Η μαγική λέξη είναι «απόσταση»

Η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν είναι το τέλος της πανδημίας στη χώρα μας, είναι το επόμενο βήμα για την αντιμετώπισή της. Γι’ αυτό και όπως εξήγησε τη Δευτέρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, η μαγική λέξη για την επόμενη περίοδο είναι η «απόσταση».

«Καταστήματα θα ανοίξουν, και μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί μάσκα από τους εργαζόμενους στους κλειστούς χώρους και όταν μας επιτρέψουν οι αριθμοί να προχωρήσουμε σε μέτρα που ακούτε ότι λαμβάνονται στην Ευρώπη».

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι μαθαίνουμε και από τις άλλες χώρες και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε οποιοιδήποτε σχέδιο υπάρχει, προσαρμοσμένο όμως στα δικά μας δεδομένα. «Πάμε βήμα-βήμα στο άνοιγμα, όπως πήγαμε και στο κλείσιμο», τόνισε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι είναι δεδομένο ότι τα μέτρα έχουν φέρει αποτέλεσμα και βλέπουμε όλοι ότι μειώνονται τα νέα περιστατικά.

Ωστόσο, τα μέτρα εξερτόνται όχι μόνο από τους αριθμούς, αλλά και από το πόσο αντέχει το Σύστημα Υγείας της κάθε χώρας και είναι σύνθετη η λήψη απόφασης, αλλά και ορισμού των μέτρων.

Μιλώντας ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, είπε ότι σε λίγες ημέρες οι 500 κινητές ομάδες που θα κάνουν κατ’ οίκον εξετάσεις θα βρίσκονται στους δρόμους για να κάνουν τεστ.

«Η χαλάρωση των μέτρων δεν έχει να κάνει με τις κινητές μονάδες, έχουν άλλο έργο να επιτελέσουν. Είναι ανεξάρτητα πράγματα και θα χρειαστούν περισσότερο στο δεύτερο κύμα, αν υπάρξει», τόνισε ο υφυπουργός.

 

Πηγή – Περισσότερα: Protagon.gr