Ιστορική άρση της καραντίνας στην πόλη απ’ την οποία ξεκίνησε ο κορωνοϊός

Ιστορική άρση της καραντίνας στην πόλη απ’ την οποία ξεκίνησε ο κορωνοϊός

11 εκατομμύρια κάτοικοι της κεντρικής κινεζικής πόλης Wuhan από την Τετάρτη είναι ελεύθεροι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για πρώτη φορά μετά από σε 76 ημέρες.

Η Wuhan είναι η πόλη από την οποία ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού κάτι που δίνει ιδιαίτερα συμβολική σημασία στην κίνηση αυτή της κινεζικής κυβέρνησης.

Στις 23 Ιανουαρίου, η είχε κλείσει τα σύνορα της Wuhan – χωρίς να επιτρέψει σε κανέναν την είσοδο ή την έξοδο, – λίγες μέρες πριν από το Σεληνιακό Νέο Έτος της Κίνας, μια γιορτή που συνήθως προτρέπει εκατομμύρια ανθρώπους να ταξιδέψουν.

Η επαρχία Hubei, η οποία περιλαμβάνει την πόλη του Wuhan, έφερε το κύριο βάρος των κρουσμάτων του στην Κίνα. Η χώρα ανέφερε περίπου 82.700 συνολικά περιστατικά COVID-19, και περίπου το 82% αυτών ήταν από την επαρχία Hubei.

Embed from Getty Images

Πριν από δύο εβδομάδες, η Κίνα αποφάσισε την άρση του lockdown  στις υπόλοιπες περιοχές της επαρχίας Hubei, μετά από αναφορές μηδενικών τοπικών κρουσμάτων COVID-19 για πέντε συνεχόμενες ημέρες, σύμφωνα με την έκθεση του Live Science. Ο Wuhan ανέφερε μόνο τρεις νέες περιπτώσεις κορωνοϊού τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και χθες η Κίνα ανέφερε μηδέν νέους θανάτους από το COVID-19 για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με  τους New York Times.

Η άρση στους περιορισμούς των μετακινήσεων στη Wuhan ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Οι άνθρωποι μπορούν τώρα να εγκαταλείψουν την πόλη εάν μπορούν να δείξουν στις αρχές ότι έχουν έναν πράσινο κώδικα QR – υποδεικνύοντας ότι είναι υγιείς – σε ειδική εφαρμογή τηλεφώνου.

Με πληροφορίες από New York Times