Γ. Τιμοθεάτος: «Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου πιστεύω ότι θ’ ανοίξουν τα ξενοδοχεία, αν όλα πάνε καλά».

Γ. Τιμοθεάτος: «Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου πιστεύω ότι θ’ ανοίξουν τα ξενοδοχεία, αν όλα πάνε καλά».

Την πρόβλεψη ότι προς τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου μπορεί ν’ ανοίξουν τα ξενοδοχεία, έκανε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, , με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι η εξέλιξη της πανδημίας θα συνεχίσει όπως είναι μέχρι σήμερα.

«Μέχρι τότε δεν μπορούμε να ανοίξουμε, πρέπει να μείνουμε πιστοί στα μέτρα που ανακοινώνονται και εφαρμόζονται από το υπουργείο ώστε να ξεπεράσουμε χωρίς απώλειες ανθρώπων πρώτα απ’ όλα, όσο γίνεται πιο ανώδυνα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί», πρόσθεσε ο κ. Τιμοθεάτος, μιλώντας στον Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις δύο βασικότερες αγορές που αφορούν στην , την Βρετανική και την Ιταλική, όμως ο πρόεδρος έδειξε συγκρατημένα αισιόδοξος, σημειώνοντας πάντως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουμε στις πληρότητες που περιμέναμε.

Σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της κυβέρνησης – Χρειάζονται κι άλλα

Σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη των επιχειρήσεων είπε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και ότι οι αναστολές των πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων δίνει μία ανάσα, τόνισε όμως ότι τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν και θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση ώστε να παρθούν και πρόσθετα μέτρα στήριξης όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται.

«Περιμένουμε τα καινούργια μέτρα. Πρέπει να βοηθηθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει αλλά και αυτές που δουλεύουν αλλά με πτώση του τζίρου τους», είπε.

Δεν επαρκεί ο εσωτερικός τουρισμός

Σχολιάζοντας τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, ο κ. Τιμοθεάτος σχολίασε ότι τη λύση δεν μπορεί να τη δώσει ο εσωτερικός τουρισμός, αν και μπορεί να συμβάλει κάπως στην τόνωση της κίνησης. «Ο κόσμος κάνει αυτή τη στιγμή ουρές για να πάρει τα 800 ευρώ, δεν θα έχει μετά χρήματα για να ταξιδέψει», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η λύση του να γεμίσουν τα ξενοδοχεία με μετανάστες για να σωθεί η σεζόν, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να νοείται ως λύση, ενώ χαρακτήρισε την πρόταση αυτή «πρωταπριλιάτικο αστείο».

Η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει με ασφάλεια

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα, όποτε κι αν συμβεί, θα πρέπει να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και αυτό να στηριχθεί από κατάλληλα μέτρα και οδηγίες και φυσικά να συνεχίσουν να τηρούνται από όλους τα περιοριστικά μέτρα, ακόμη και το Πάσχα, που φαντάζει ως μία επικίνδυνη περίοδος.

Τέλος, ο κ. Τιμοθεάτος είπε ότι «η χώρα μας είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες πράγμα που δείχνει ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής είναι στη σωστή κατεύθυνση».