Ο τραγέλαφος της αγέλης

Ο τραγέλαφος της αγέλης

Πρώτα το κέρδος και η δημοσιονομική πειθαρχία και μετά ο άνθρωπος, ανέκραξε με πολύ νόημα ο γερόλυκος του ευρωπαϊκού οικονομικού ολοκληρωτισμού, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με μια στεντόρεια διαγώνια κραυγή, που διαπέρασε ανατριχιαστική τα μήκη και τα πλάτη της ταλαιπωρημένης από την ανθρώπινη τραγωδία Ευρώπης.

Κι έστω άτυπα, χωρίς πλέον ενεργή συμμετοχή στα κυκλικά επίσημα τραπέζια κάθετων και οριζόντιων κοινωνικών και λαϊκών αφαιμάξεων, η φωνή της σαπισμένης συνείδησης της Ευρώπης, μιας Ευρώπης  των ματωμένων αριθμών και όχι των πληγωμένων λαών, ήχησε στη διαπασών κι αντιλάλησε στα τσιράκια των δημοσιονομικών προσαρμογών και της κερδοσκοπικής λεηλασίας.

Καθόλου αφύσικα, ο αντίλαλος των κεντρικών διαχειριστικών επιτελείων, των θαλάμων διαχείρισης οικονομικών κλωνοποιήσεων δηλαδή,  έφτασε και στα Μέγαρα των… Μάξιμων αρίστων της εγχώριας αφομοίωσης. Και πιστά, ως γνήσιο υπηρετικό προσωπικό αυτάρεσκων αφεντάδων, “σήμανε” το κουδούνι της πληθυσμιακής συγκέντρωσης στο μακρύ δάχτυλο της μαζικής προσομοίωσης στο επιβαλλόμενο ήθος μιας ακοστολόγητης διάσωσης  μεγεθών.

Με αντισηπτικά σε σχήμα καβουριού στην τσέπη, για την ευπρεπή απολύμανση των ρέστων από τα ματωμένα πλεονάσματα του λαού μας, με αναποδογυρισμένες,  πλείστες των επιστημονικών μελετών φορές, τις μάσκες συγκάλυψης των πραγματικών προθέσεων της επανεκκίνησης της οικονομίας των εργολάβων, με κλειστό τον αναπνευστήρα, εξίσου κλειστό όπως τα ταμειακά βοηθήματα στις επερχόμενες στρατιές νεο-πτωχευμένων ρυτίδων στα πρόσωπα του βασικού κορμού των παραγωγικών τάξεων, με ταξικά απειλητικά βέλη στην ιδεολογική φαρέτρα των συνεταίρων της κανονικότητας, οι παράλογοι του Ιου-ναι-σκου Ελικικού, παίρνουν απόψε την  μαγνητοσκοπημένη θέση τους στην προ-πληρωμένη αντιγραφή έναρθρων διαταγμάτων. Άρθρο 1, παράγραφος 2, εδάφιο 3, ο τραγέλαφος της αγέλης.

Ο τελευταίος των Μωυσή, προφήτης δημοσκοπικών επιταχύνσεων, πρωτοπόρος των νεο-φιλελεύθερων επιβραδύνσεων, σωτήρας της ανοσίας των αριθμών, εγκαινιάζει τα πιο ωραία λαϊκά σε σπίτια με μωσαϊκά, για τους φίλους της  κλασσικής ορθοπεταλιάς. Για να πάρει μπρος η ρεζέρβα, για να γκαζώσει η από καιρό νεκρή ταχύτητα μιας οικονομίας που το μόνο που της απέμεινε μια καλογυαλισμένη κόρνα.

Κι έπειτα, σε νότες λα-σολ-λα ύφεσης και μάλιστα βαθιάς, να ρίξει στη μέση μιας θάλασσας γαλάζιας με δαδί, το εκλογικό σωσίβιο στεγνών ποσοστών, για να επιλέξουν οι της αγέλης βρεγμένοι ναυαγοί, σε ποιον τραγέλαφο θα εξοφλήσουν το αντίτιμο της θνησιγενούς ανοσίας τους.

Στ.Αντ/Κεφαλόνιτικα Νέα