“Φώτα, παρακαλώ”.

“Φώτα, παρακαλώ”.

Κι όμως! Όπως αποδεικνύεται και μάλιστα αρκετά… ηχηρά το τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες, ένα πολύ… αναγνωρίσιμο πολιτικό προσωπικό αλλά και… επιφανή “επώνυμα” στελέχη της 4ης εξουσίας, της δημοσιογραφικής, δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει ελληνικό νοσοκομείο!!!

Είναι, πράγματι, εντυπωσιακό. Πως είναι δυνατόν  να χρειάστηκε η πανδημία και η προσωπική ταλαιπωρία τους από αυτή (περαστικά και σιδερένιοι να είναι όλοι τους), για να ανακαλύψουν ότι στα νοσοκομεία της χώρας, “κακοπληρωμένοι” και συχνά εξαντλημένοι εργαζόμενοι, κρατούν όρθια την δημόσια υγεία της χώρας.

Κι ήρθαν τώρα, οι δηλώσεις… ευχαριστηρίων και οι εγκάρδιες διατυπώσεις, ακριβώς στις συνθήκες αυτές, να μας “θυμίσουν” τα… κραταιά ονόματα του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, ότι υπάρχει στη χώρα αυτή δημόσια υγεία, ναι αυτή που για χρόνια ολόκληρα ακούγαμε πως αποτελείται από διάφορους “τεμπέληδες” υγειονομικούς, διορισμένους με κομματική ταυτότητα λοιπούς… εργαζόμενους, που όχι απλά επαρκούν, αλλά περισσεύουν κιόλας στις εφημερίες στα κυλικεία, πίνοντας τον καφέ τους και αδιαφορώντας για τους ασθενείς. 

Για να μην μιλήσουμε για την τηλεοπτική “ομογενοποίηση” συγκεκριμένων περιστατικών επίορκων γιατρών με… φακελάκια, που παρουσίαζε το μεγάλο σύνολο των υπηρετούντων στις δημόσιες δομές υγείας ως “χρυσοθήρες” με πλούσιες εξοχικές κατοικίες και πολυτελή αυτοκίνητα.

Κι αν όντως χρειάστηκε η πανδημία για να “πληροφορηθούν” τι ακριβώς σημαίνει μάχη με τον θάνατο από ένα “γυμνό” και “άοπλο” υγειονομικό προσωπικό, τι ακριβώς θα χρειαστεί για να πέσουν και λίγα, έστω, φώτα στις ουρές στα ιατρεία του ΙΚΑ, στις καθυστερήσεις και τα δημοσιονομικά… κοψίματα στα ΚΕΠΑ, στις συμμετοχές ασθενών κοινωνικών ομάδων στις υψηλές τιμές φαρμάκου, στην έλλειψη της δυνατότητας να έχει ο κάθε πολίτης της χώρας αυτής έναν οικογενειακό γιατρό;

Και δεν αναφέρουμε καν, όσα τα μνημόνια που υπέγραψαν ή υπερασπίστηκαν έκοψαν και κανείς μέχρι και τώρα δεν επανέφερε, ούτε τις εικόνες διάλυσης και το εγκληματικό “ξεπούλημα” που έχει συντελεσθεί στο πολυ-διαφημιζόμενο σήμερα “Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

Αλλά τι να άλλο μπορεί να περιμένει κανείς, σε μια χώρα που ένας αντιπρόεδρος κυβέρνησης και κάποιοι αρμόδιοι… υπουργοί δεν ήξεραν πριν από κάποια χρόνια, την τιμή του εισιτηρίου σε ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς…

Καλοδεχούμενες λοιπόν οι διαπιστώσεις σας….

Το μεγαλύτερο, όμως, κομμάτι της κοινωνίας μας… γνώριζε. Όσα εσείς μόλις… διαπιστώσατε.

Το ερώτημα είναι

πόσοι από εσάς, αύριο, 

μετά το “σημερινό” «εύρηκα-εύρηκα»

θα είστε εκεί για να συνοδεύσετε τα… “ευχαριστώ” σας

-έστω ηθικά- 

σε έναν αγώνα που έπρεπε να έχει κερδηθεί από χθες. 

Σε έναν αγώνα

που η πολυτέλεια να χαθεί

έχει από καιρό, εξαντληθεί

πριν τα δικά σας “επώνυμα” φώτα

πέσουν… πάνω της.

 

Στ.Αντ/Κεφαλονίτικα Νέα