Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία στο Νοσοκομείο [Εικόνες]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία στο Νοσοκομείο [Εικόνες]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της υγείας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίες για τα προβλήματα στην και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Συμμετέχει το σωματείο των Εργαζομένων, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο, γιατροί και νοσηλευτές, η ΕΛΜΕ-ΚΙ κ.α.

Συμμετοχή με αποστάσεις

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν κρατώντας τις κατάλληλες αποστάσεις, λόγω των μέτρων περιορισμού, ενώ μίλησαν ο πρόεδρος των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κ.α.

ΜΕΘ, ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό τα προβλήματα

Οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους για τη διαμαρτυρία τόνισαν την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς όσον αφορά στην πληρότητά του σε προσωπικό και στην επάρκεια σε ΜΑΠ (Μέτρα Ατομικής Προστασίας).

«Είναι απαράδεκτο, το προσωπικό να νοσηλεύει πιθανά περιστατικά κορωνοϊού για 8 συνεχόμενες ώρες όταν σε άλλα νοσοκομεία ο χρόνος αυτός έχει μειωθεί στο μισό. Η “ ασφυξία” και η πίεση που προκαλεί η στολή, η μάσκα και τα γυαλιά προστασίας αποτυπώνεται με τα σημάδια στο πρόσωπο των νοσηλευτριών/-ων», αναφέρουν χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας και το θέμα της ΜΕΘ, ενώ προσθέτουν ότι ακόμα και σήμερα, δεν έχουν υλοποιηθεί οι προσλήψεις που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και ο βουλευτής.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, μάλιστα, βγαίνοντας από την συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου, μετέφερε πώς μέχρι τώρα, φαίνεται να προχωράει μόνο μία πρόσληψη γιατρού, ενώ 20 ακόμη αιτήσεις νοσηλευτικού προσωπικού παραμένουν εδώ και 10 μέρες «στα συρτάρια» της 6η ΥΠΕ, όπου και ελέγχονται τα δικαιολογητικά.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς