Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 86 νεκροί συνολικά – «Σταματήστε να φοράτε γάντια έξω από το σπίτι»

Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 86 νεκροί συνολικά – «Σταματήστε να φοράτε γάντια έξω από το σπίτι»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα τα οποία συνολικά είναι πλέον 1.955. 79 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Η λίστα των νεκρών και οι σκέψεις της κυβέρνησης ενόψει Πάσχα. “Καμπανάκι” για τα γάντια μιας χρήσης!

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ενημερώνει για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην σήμερα, Πέμπτη 09.04.2020.

Συγκεκριμένα τόνισε πως υπάρχουν 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα και 1.955 συνολικά, ενώ τρεις ακόμη συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πια σε 86.

Επιπρόσθετα τόνισε πως 518 κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι, ενώ 734 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, τόνισε πως έχουν ελεγχθεί 33.634 δείγματα.

Ξεκάθαρος ο Τσιόδρας για τα γάντια

“Λίγες ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό”.

Αναδημοσίευση με άδεια από το newsit.gr