Κορονοϊός: Αλλάζει τα δεδομένα νέο τεστ – Αναγνωρίζει τους προσυμπτωματικούς φορείς πριν γίνουν μολυσματικοί

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα πρωτοποριακό τεστ για τον κορονοϊό, καθώς μέσα από τη δοκιμή μπορούν να αναγνωριστούν οι προσυμπτωματικοί μεταφορείς του ιού πριν γίνουν μολυσματικοί.

Το συγκεκριμένο τεστ για τον κορονοϊό μπορεί από το πρώτο 24ωρο να διαγνώσει τον ιό, αφότου έχει μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ουσιαστικά οι Αμερικανοί ερευνητές τονίζουν πως το  τεστ που έφτιαξαν μπορεί να εντοπίσει τον ιό σε ασθενείς, από το πρώτο 24ωρο της μόλυνσης, πριν εκείνος αναπτύξει συμπτώματα και βασικά πριν αρχίσουν να τον μεταδίδουν σε άλλον άνθρωπο.

Την είδηση μεταδίδει ο Guardian τονίζοντας πως το τεστ αναπτύχθηκε στην Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (Darpa). Το δημοσίευμα αναφέρει πως το τεστ δείχνει να έχει να την ικανότητα να ανιχνεύσει τον κορονοϊό σχεδόν τέσσερις ημέρες νωρίτερα από τα συνηθισμένα τεστ που ξέραμε μέχρι στιγμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα στην Κίνα έδειξε ότι ασθενείς με κορονοϊό ξεκινούν να εκκρίνουν τον ιό και να τον μεταδίδουν, δύο έως τρεις ημέρες πριν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Το συγκεκριμένο τεστ βέβαια είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και θα πρέπει πάρει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φραμάκων (FDA) για να είναι διαθέσιμο.

To άρθρο Κορονοϊός: Αλλάζει τα δεδομένα νέο τεστ – Αναγνωρίζει τους προσυμπτωματικούς φορείς πριν γίνουν μολυσματικοί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή – Περισσότερα: NewsIT