Μ. Βρετανία: Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι ταξιδεύουν ή επιστρέφουν στη χώρα

Μ. Βρετανία: Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι ταξιδεύουν ή επιστρέφουν στη χώρα

Υποχρεωτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν ή επιστρέφουν στη Μ. Βρετανία

Ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ, αποκάλυψε σχέδια για καραντίνα 14 ημερών για όποιον εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό. Από τις 8 Ιουνίου, οποιοσδήποτε εισέρχεται στη χώρα αναμένεται να απομονωθεί για δύο εβδομάδες ή να αντιμετωπίσει την απειλή πρόστιμου 1.000 λιρών.

Όλοι οι επιβάτες που φθάνουν θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν μια φόρμα επικοινωνίας για να παράσχουν λεπτομέρειες, ώστε να μπορούν να βρεθούν εάν αυτοί ή κάποιος με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή, αναπτύξουν την ασθένεια.

Οι επιβάτες που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο – συμπεριλαμβανομένων των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου – θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Οι αρχές δημόσιας υγείας θα διενεργούν τυχαίους ελέγχους στην Αγγλία για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις αυτο-απομόνωσης.

Τα άτομα σε καραντίνα δεν πρέπει να πηγαίνουν στη δουλειά, το σχολείο ή τους δημόσιους χώρους ή να χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες ή ταξί.

Δεν θα πρέπει επίσης να έχουν επισκέπτες εκτός εάν παρέχουν ουσιαστική υποστήριξη και δεν πρέπει να βγαίνουν για να αγοράσουν τρόφιμα ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης όταν μπορούν να βασίζονται σε άλλους.

Οι Βρετανοί πολίτες που θα επιστρέφουν θα μπορούν να παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Το μέτρο θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες, καθώς θα προχωρά η σταδιακή άρση του lockdown που αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουνίου.