Υπάρχει «λεφτόδεντρο» για τα «γαλάζια» golden boys

Την σκανδαλώδη τροπολογία αναδεικνύει στο πρωτοσέλιδο της η «Αυγή» του Σαββάτου υπενθυμίζοντας ότι πριν από την εν κρυπτώ παρέμβαση Χατζηδάκη, τα στελέχη αυτά θα έπαιρναν περίπου τα μισά χρήμτα (4.600 ευρώ αντί για 8.314). Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο θα μείνει στην ιστορία ως ένα περιβαλλοντικό έγκλημα (διαβάστε αναλυτικά). 

Το ερώτημα, αναφέρει η «Αυγή», είναι γατί τη ρύθμιση αυτή δεν την έβαλε εξ αρχής στο νομοσχέδιο. Αλλά την έφερε το βράδυ παραμονής της Πρωτομαγιάς. Ελπίζοντας, προφανώς, ότι θα περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητη.

Η απάντηση είναι προφανής: διότι αυτό συμφώνησε με αυτούς που προαλείφονται για τις συγκεκριμένες θέσεις. Ας μην αρχίσει λοιπόν το γνωστό παραμύθι ότι «χρειάζονται ψηλοί μισθοί για να έρθουν άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα». Και τα μισά, που προβλέπονταν μέχρι τώρα, μια χαρά είναι για τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα.

Την ιδιατερη «μέριμνα» της κυβέρνησης για τα νέα «golden boys» στηλιτεύει και ο δημοσιογράφος της «Αυγής», Κ. Πουλακίδας, σε τηλεοπτική του παρέμβαση:

«Η διάταξη αυτή δεν είναι η χειρότερη και η πλέον επικίνδυνη του νομοσχεδίου του Κ. Χατζηδάκη. Είναι όμως ενδεικτική τού πώς νομοθετεί ο συγκεκριμένος υπουργός και η κυβέρνηση στην οποία ανήκει. Με χαριστικές ρυθμίσεις, εξυπηρετήσεις, ρουσφέτια και χωρίς ίχνος μέριμνας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Και όλα αυτά, με διαδικασίες κατεπείγοντος και στη ζούλα. Χωρίς διαβούλευση», σχολιάζει η «Αυγή» στο κύριο άρθρο της

Πηγή – Περισσότερα: left.gr