Ο Χαράλαμπος Μακρής συμμετέχει σε διεθνή μουσική σύμπραξη

Ο Χαράλαμπος Μακρής συμμετέχει σε διεθνή μουσική σύμπραξη

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Ληξουρίου συμμετέχει σε ένα διεθνές μουσικό εγχείρημα για φιλανθρωπικό σκοπό

Η πανδημία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην υγεία και την οικονομία πολλών ανθρώπων και χωρών. Για να μετριάσουν τις συνέπειές της, ακόμη και σε μικρό βαθμό, τέσσερις Ευρωπαίοι συνθέτες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα μουσικό έργο εμπνευσμένο από την πανδημία και να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκάλεσε.

Οι συνθέτες

Charalampos Makris Conductor

(Ελλάδα),

Francisco José Rosal Nadales

(Ισπανία),

Francisco Manuel Relva Pereira

(Πορτογαλία) και

Ilio Volante

(Ιταλία) δημιούργησαν καθένας ένα από τα τέσσερα μέρη της Suite 2020. Στόχος της σύνθεσης είναι να προκύψουν τέσσερα μουσικά έργα για ορχήστρα πνευστών που να σχετίζονται με την υγεία και την κοινωνική κρίση και την υπέρβασή της ενώ θα περιέχουν αναφορές στην μουσική ταυτότητα των χωρών τους.

Το έργο Suite 2020 στοχεύει επίσης να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, οι συνθέτες θα αποστέλλουν το έργο τους στους μαέστρους, τις φιλαρμονικές ορχήστρες και σε όποιον άλλο το ζητά με την προϋπόθεση να έχει καταβληθεί η “Δωρεά για τη Suite 2020”, όπως θα αναφέρεται στο αποδεικτικό κατάθεσης, σε κάποιο οργανισμό υγείας ή κοινωνικό οργανισμό που να σχετίζεται με την πανδημία, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, η Caritas ή οποιαδήποτε άλλη με παρουσία στις αντίστοιχες χώρες.
Είναι επίσης κατανοητό ότι και οι ορχήστρες πνευστών υπέφεραν οικονομικά με την κρίση COVID-19, οι συνθέτες θα διαθέσουν τη δουλειά τους σε ορχήστρες των οποίων η φιλανθρωπική συνεισφορά τους έγινε μέσω μιας εμπορικής εταιρείας, τράπεζας και όποιας άλλης χορηγίας. Οποιαδήποτε συνεισφορά εκτιμάται.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με προσωπικό μύνημα!
Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλλία και Ιταλία
Μάιος 2020