Ποιες αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν πτήσεις μέχρι τον Ιούνιο

Ποιες αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν πτήσεις μέχρι τον Ιούνιο

Ποιες εταιρείες και σε ποιους προορισμούς ξεκινούν και πάλι πτήσεις μέχρι τον Ιούνιο

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν καθηλώσει τα αεροπλάνα τους από τις αρχές Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σταδιακά όμως, πολλές από αυτές ξεκινούν σταδιακά ν’ ανοίγουν τις πτήσεις τους ή προγραμματίζουν την επαναλειτουργία τους.

Η

H Easyjet έχει φαίνεται πως θα ξεκινήσει από τις 15 Ιουνίου εξυπηρετώντας κυρίως δρομολόγια εσωτερικού εντός Γαλλίας και Μ. Βρετανίας καθώς και ένα μικρό αριθμό πτήσεων μεταξύ Ελβετίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας

Η

Ο γερμανικός αερομεταφορέας έχει ανακοινώσει ότι θα «επεκτείνει» σημαντικά τις υπηρεσίες της τον Ιούνιο προσθέτοντας δεκάδες προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ήδη και η Αθήνα.

Η εταιρεία προγραμματίζει να πετάξει τον Ιούνιο σε περισσότερους από 130 προορισμούς ανάμεσα στους οποίους είναι και δημοφιλείς ευρωπαϊκού τουριστικοί προορισμού, όπως η Μαγιόρκα, η Νίκαια, η Βουδαπέστη κ.α.

Η

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε πέντε νέα δρομολόγια για το καλοκαίρι του 2020, σύμφωνα με το Guardian . Από τον Ιούλιο θα πετάει από το Λονδίνο (Λούτον) προς Φάρο, Πορτογαλία και προς Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ρόδο και Ζάκυνθο στην Ελλάδα. Επιπλέον, η Wizz θα ξεκινήσει επιχειρήσεις στο Αμπού Ντάμπι για πρώτη φορά, συνδέοντας τον κόμβο των ΗΑΕ με τη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και το Βουκουρέστι (Ρουμανία) τον Ιούνιο και την Cluj-Napoca (Romanie) Katowice (Πολωνία) και τη Σόφια (Βουλγαρία) τον Σεπτέμβριο.

Η American Airlines

Η American Airilines συνεχίζει τις υπερατλαντικές πτήσεις της από το Ντάλας προς τη Μαδρίτη, τον Μάιο καθώς και πτήσεις προς Αθήνα, Λονδίνο και Δουβλίνο από το Σικάγο τον Ιούνιο.

Επίσης, η Delta σχεδιάζει να ξεκινήσει τον Ιούνιο πτήσεις προς την Καραϊβική, το Άμστερνταμ, την Κανκούν, το Πεκίνο και την Πόλη του Μεξικού, η Etihad Airlines ξεκινάει τις πτήσεις Μελβούρνη – Λονδίνο και πρόκειται να προσθέσει υπηρεσίες για το Βελιγράδι, το Δουβλίνο, τη Γενεύη, το Μιλάνο, το Παρίσι και το Τορόντο, η Korean Air θα ανοίξει 32 δρομολόγια μέχρι τον Ιούνιο και η Turkish Airlines προγραμματίζει να επανεκκινήσει πτήσεις προς 19 πτήσεις στις αρχές του καλοκαιριού.

 

Πηγή πληροφοριών: Lonelyplanet.com, BBC, Guardian