Σέριφος: Ενωμένοι όλοι σε ένα νέο και ελπιδοφόρο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης

Σέριφος: Ενωμένοι όλοι σε ένα νέο και ελπιδοφόρο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης

«Είναι επιλογή μας να μην έχουμε ξαπλώστρες και οργανωμένες παραλίες. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε την ομορφιά και την ιδιωτικότητα με 72 διαφορετικούς τρόπους στη θάλασσα. Είναι επιλογή μας να φτιάξουμε καταλύματα μικρής χωρητικότητας και σε απόσταση μεταξύ τους. Για να μην ‘τραυματίσουμε’ την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την ομορφιά που μας δίνει ενέργεια.»

Σε ένα ήπιο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού, φαίνεται ότι προχωρούν ενωμένοι οι επαγγελματίες, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή, στη Σέριφο.

Το πρόγραμμα που έχει την κωδική ονομασία #metaximas στηρίζεται από τον Δήμο Σερίφου, τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών του νησιού και τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων «Ο Ταξιάρχης».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, οι επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και του Δήμου, αποφάσισαν να μην υπάρχουν ξαπλώστρες και οργανωμένες παραλίες, να υπάρχει περιορισμός στην χωρητικότητα των καταλυμάτων, των χώρων εστίασης και διασκέδασης ώστε διατηρηθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του νησιού.

Για το λόγο αυτό, ήδη έχει δημιουργηθεί και η σχετική ιστοσελίδα που παρουσιάζει τις βασικές αρχές του προγράμματος αλλά και τα μέτρα που έχει πάρει ο Δήμος για την υγειονομική θωράκιση του νησιού, λόγω της πανδημίας:

Οι βασικές αρχές του προγράμματος:

«Είναι επιλογή μας να μην έχουμε ξαπλώστρες και οργανωμένες παραλίες. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε την ομορφιά και την ιδιωτικότητα με 72 διαφορετικούς τρόπους στη θάλασσα.

Είναι επιλογή μας να φτιάξουμε καταλύματα μικρής χωρητικότητας και σε απόσταση μεταξύ τους. Για να μην ‘τραυματίσουμε’ την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την ομορφιά που μας δίνει ενέργεια.

Είναι επιλογή μας να έχουμε μικρούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Γιατί πιστεύουμε ότι το τοπίο είναι ο πρωταγωνιστής και όχι οι τεράστιες κατασκευές.

Είναι επιλογή μας να κρατήσουμε τα σοκάκια και τα μονοπάτια όπως ήταν, για να μπορεί κανείς να βιώνει την επαφή με τη φύση απερίσπαστα.

Όλα αυτά ήταν επιλογές μας και πριν την υγειονομική κρίση. Γι’ αυτό και απευθυνόμαστε σε όσους πιστεύουν το ίδιο για το πώς θέλουν να είναι το νησί που πάνε διακοπές. Γι’ αυτό και όποιος επιλέξει τη Σέριφο για το καλοκαίρι μπορεί να νιώσει όσο πιο ασφαλής θέλει.

Αυτός ο τρόπος χρειάζεται να ‘μείνει μεταξύ μας’!»

Κεφαλονίτικα Νέα