Το γένος Όθωνα Μητσοτάκη

Το γένος Όθωνα Μητσοτάκη

Με φαντασμαγορική θαμπότητα διεξήχθησαν μόλις χθες τα νερουλά εγκαίνια της νέας πλατείας ξε-Ομόνοιας στο κέντρο της πρωτεύουσας των Αθηνών. Παρουσία πλήθους κόσμου και με ηχηρή την συμβολική απουσία μασκών, αντισηπτικοί δήμαρχοι μέλη της βασιλικής οικογένειας, έκοψαν την πριονοκορδέλα των μέτρων κατά της πανδημίας.

Όσα συντριβάνια κι αν στηθούν ακόμη και με νερό αποστειρωμένο για στρωτό σιδέρωμα, το αποτύπωμα μιας εξουσίας που θεωρεί και αντιμετωπίζει τον δήμο (λαό) ως ανεγκέφαλο ψηφοφόρο, υποταγή υπήκοο και καταναλωτή πολιτικών σε οικογενειακή συσκευασία, δεν μπορεί να ξεπλυθεί.

Η χθεσινό-μπαγιάτικη τελετή, με δροσιά από συντριβανάτα δισκοπότηρα αγίων μελών του πολιτικού μας συστήματος και μάλιστα λίγο πριν ο προ-αναγγελλόμενος καύσωνας κοκκινίσει όχι από ντροπή τα κούτελα των βρόμικων πεζοδρομίων μιας πλατείας που πέρασε στην ιστορία από το μόνοιασμα των προπατόρων των σημερινών πολιτικών θώκων, μάγεψε την ιστορική ανακολουθία που σπρώχνει το συμβολικό κέντρο της Αθήνας στις εποχές του πρώτου διδάξαντα Όθωνα βασιλέως της Βαυβα-αγγαρείας.

Ο ατρόμητος Αθηνών δήμαρχος, το γένος Όθωνα Μητσοτάκη,  απόφοιτος της μεγάλης (ιατρικής) σχολής των ανοσούντων  Λούληδων, κήρυξε το ένδοξο τέλος των  τηλεοπτικών σποτς, εξοστρακίζοντας με παλαμάκια  πολλαπλών χρήσεων τον Σπύρο Παπαδόπουλο, χοροστατούντος του μετανοημένου προστάτη της πολιτικής ανοσίας.

Τον επίσημο πανηγυρικό εκφώνησε σε ζωντανή σύνδεση από το Μέγαρο Μαξίμου-Πρωτοψάλτη, ο εγκάθετος επικεφαλής της ΜΚΟ “Σώστε τις Τράπεζες”, ενώ με την επίσημη έναρξη  λειτουργίας του πρώτου πίδακα νερού της βιομηχανίας “Αγιασμοί Γιαμαρέλου”, στρατιές πλεξιγκλάς απλώθηκαν στα τραπεζοκαθίσματα όμορων καφεκοπτείων. Την ίδια στιγμή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επιχειρηματίες στον χώρο των μασκών, δώρισαν στους επιτετραμμένους  πλανόδιους πωλητές περιοχών natura αόρατα προστατευτικά για το μάτι.

Με την λήξη της τελετής, τα εορταστικά μπουζούκια φορτώθηκαν σε απόσταση ασφαλείας σε λιμουζίνες με αφορολόγητες πινακίδες και διμοιρίες σωμάτων αλκοολούχων διαλυμάτων, κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Κυψέλης για περαιτέρω εκκαθαρίσεις.

Στ. Αντ./Κεφαλονίτικα Νέα

***στην υγειά μας οι πλατείες