10 κορυφαίες συμβουλές φροντίδας του δέρματος

10 κορυφαίες συμβουλές φροντίδας του δέρματος

Το υγιές δέρμα είναι ίσως η πιο σημαντική πτυχή της φυσικής ομορφιάς. Παρακάτω θα βρείτε τις 10 καλύτερες συμβουλές φροντίδας του δέρματος. Πέρα όμως από τις δικές μας κινήσεις περιποίησης σημαντικό ρόλο στην περιποίηση και την υγεία του δέρματος έχουν και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Τα καλλυντικά με κανναβιδιόλη έχουν να προσφέρουν μια πολυποίκιλη φροντίδα στην επιδερμίδα με φυσικό τρόπο.

Για να γίνει σωστά και αποτελεσματικά η χρήση των προϊόντων περιποίησης θα πρέπει να:

1. Μάθετε τον τύπο του δέρματός σας. Ο καθορισμός του τύπου της επιδερμίδας σας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει επειδή θα καθορίσει τα προϊόντα που θα επιλέξετε και την καθημερινή ρουτίνα που θα ακολουθήσετε. Δεν υπάρχει κανένα προϊόν που να ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρματος. Ο τύπος σας θα ταξινομηθεί ως ξηρός, λιπαρός ή μικτός. Αναζητήστε προϊόντα με έλαιο κάνναβης που αφορούν ειδικά τον δικό σας συγκεκριμένο τύπο.

2. Πίνετε άφθονο νερό. Αυτό δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά. Η κατανάλωση πολύ νερού θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο και θα βοηθήσει στη συνολική υγεία σας. Το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας και απαιτεί πολύ νερό για να είναι σε καλή κατάσταση. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές για τη καλύτερη περιποίηση του δέρματος.

3. Καθαρίστε το δέρμα δύο φορές την ημέρα. Κάθε μέρα το δέρμα εκτίθενται σε σκόνη, ελεύθερες ρίζες και εξωτερικούς ρύπους που μπορούν να βλάψουν το δέρμα μας. Παρόλο που το δέρμα μας δεν φαίνεται “βρώμικο”, πρέπει να φροντίζουμε να καθαρίζουμε τακτικά και η συνιστώμενη ποσότητα είναι δύο φορές την ημέρα. Κατά το μπάνιο ή τον καθαρισμό του προσώπου σας, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό αντί για πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό, καθώς και τα δύο μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα.

4. Περιποιηθείτε απαλά το δέρμα σας. Το τρίψιμο του δέρματος ή η απολέπιση πολύ συχνά δεν κάνει καλό στο δέρμα. Ποτέ μην τρίβετε, αλλά κάντε απαλό μασάζ με το καθαριστικό στο πρόσωπό σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω.

5. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα. Το ξηρό δέρμα φαίνεται άσχημο επειδή δεν λαμβάνει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας και εφαρμόστε την στο δέρμα σας με κινήσεις απαλού μασαζ. Μια ενυδατική κρέμα με έλαιο κάνναβης περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καλύτερη φροντίδα του δέρματος.

6. ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε σαπούνι σώματος στο πρόσωπο. Αυτός ο τύπος σαπουνιού προορίζεται για χρήση κάτω από το λαιμό. Χρησιμοποιείτε μόνο καθαριστικά που είναι κατασκευασμένα για το πρόσωπο, επειδή είναι πολύ πιο απαλά στο δέρμα σας.

7. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Ένα αντηλιακό που αποτελείται από υψηλής ποιότητας βιολογικά και φυσικά εκχυλίσματα κάνναβης με μεγάλο ποσοστό βιολογικής κανναβιδιόλης θα προστατεύσει το δέρμα σας από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία από τους ερεθισμούς καθώς και από τα εγκαύματα. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να προκληθεί από έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες, οπότε μην ξεχνάτε αυτήν την πολύ σημαντική συμβουλή φροντίδας του δέρματος.

8. Άσκηση και ύπνο. Και τα δύο είναι απαραίτητα για ένα υπέροχο δέρμα αλλά και τη συνολική υγεία. Η έλλειψη ύπνου και η έλλειψη άσκησης είναι και οι δύο αιτίες χαλάρωσης του δέρματος και των ρυτίδων. Τόσο η άσκηση όσο και ο ύπνος θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε οποιοδήποτε άγχος στη ζωή σας που σας κάνει να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα.