Ερώτηση στη Βουλή για τις φιλαρμονικές από τη Σοφία Σακοράφα

Ερώτηση στη Βουλή για τις φιλαρμονικές από τη Σοφία Σακοράφα

«Να επανεξετασθεί άμεσα η παράταση αναστολής λειτουργίας των Εκπαιδευτικών Φιλαρμονικών Σχολών»

Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Υγείας κατέθεσε η Αντιπρόεδρος της βουλής των Ελλήνων , Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΜέΡΑ25, σχετικά με την αμφιλεγόμενη παράταση αναστολής λειτουργίας των Εκπαιδευτικών Φιλαρμονικών Σχολών

Λόγω της απαγόρευσης διδασκαλίας και χρήσης πνευστών οργάνων, ως μέτρο προστασίας έναντι του , παρατείνεται επ’ αόριστον η αναστολή λειτουργίας των Εκπαιδευτικών Φιλαρμονικών Σχολών όλης της χώρας και τουλάχιστον μέχρι 28/6/2020

Οι Σχολές, λειτουργούν είτε ως Οργανισμοί Δήμων είτε ως κοινωφελή σωματεία και παρέχουν δωρεάν μουσική παιδεία υψηλών απαιτήσεων σε χιλιάδες μαθητές στη Χώρα.

Ιδιαίτερα οι Ιστορικές Φιλαρμονικές Σχολές των Ιονίων Νήσων, που έχουν ιδρυθεί οι περισσότερες τον 19ο αιώνα έχουν βαρύνοντα ιστορικό και κοινωνικό ρόλο. Είναι δημιουργοί και εκφραστές του πολιτισμού των τοπικών κοινωνιών, αλλά και πόλος έλξης τουρισμού.

Η αναστολή λειτουργίας τους στερεί από χιλιάδες νέους ουσιωδέστατη εκπαίδευση και από τις τοπικές κοινωνίες σημαντικό παράγοντα κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης .

Η αιτιολογία της απαγόρευσης, περί έντονης εκπνοής- είναι επιστημονικά και λογικά το λιγότερο δυσνόητη, ιδίως όταν άλλες δραστηριότητες με εντονότερη σωματική δράση έχουν επιτραπεί .

Η παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας τους είναι πλήγμα στους μαθητές τους και στις περιοχές που τις συντηρούν.

Ζητείται η άμεση επανεξέτασή της ώστε να καταστεί δυνατόν να επαναλειτουργήσουν τουλάχιστον μετά τις 28/6/2020 .