Γ.Ε.Κ: Παρούσα και με αξιώσεις στα μετά-Covid καλοκαιρινά πρωταθλήματα.

Γ.Ε.Κ: Παρούσα και με αξιώσεις στα μετά-Covid καλοκαιρινά πρωταθλήματα.

Παρούσα σε ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τα άλλα και μάλιστα με πολλές αξιώσεις για ακόμη μια χρονιά η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς, η μοναδική και σημαντική εκπρόσωπος του νησιού μας στο "στερέωμα" του ελληνικού στίβου.

Μπορεί η φετινή χρονιά να είναι μια εντελώς διαφορετική και δύσκολη, όπως και “άτυχη”,  χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και σε αθλητικό επίπεδο, όμως τίποτα δεν εμποδίζει τους ανθρώπους του στίβου σε πανελλαδικό επίπεδο να ξεπεράσουν τα απολύτως δυσάρεστα… εμπόδια. Δίνοντας ξανά ζωή στον κλασσικό αθλητισμό που έστω κι αν έμεινε… σπίτι και χωρίς αγώνες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν σημαίνει πως κατάφερε και να… νικηθεί.

Παρούσα σε ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τα άλλα και μάλιστα με πολλές αξιώσεις για ακόμη μια χρονιά η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς, η μοναδική και σημαντική εκπρόσωπος του νησιού μας στο αθλητικό “γίγνεσθαι” του ελληνικού στίβου.

Και μπορεί οι προπονητές, οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι φίλαθλοι και γενικά οι άνθρωποι που αποτελούν την σπουδαία… κοινότητα του τοπικού στίβου να έμειναν χωρίς Βεργώτεια, με πάθος και πείσμα όμως, είναι εδώ, για να πάνε τον κεφαλονίτικο στίβο ένα σκαλοπάτι… ψηλότερα.

Στις νέες έκτακτες και ελπίζουμε… περαστικές συνθήκες, με τα ειδικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας που έχουν εγκριθεί και επιβληθεί για την προστασία του αθλητικού κόσμου της χώρας, η Γ.Ε.Κ δείχνει έτοιμη να εκπροσωπήσει επάξια την σε ένα αγωνιστικό καλοκαίρι που τα Πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών και  οι διασυλλογικοί αγώνες, έρχονται να γεμίσουν ξανά, αν όχι τα στάδια, σίγουρα τα “πεινασμένα” μάτια των φιλάθλων.

Η τοπική… αρμάδα των αδελφών Μεταξά, έχει ανεβάσει… στροφές  και δίνει καθημερινά τον καλύτερό της εαυτό για να προλάβει μια εφάμιλλη της περσινής εκπροσώπησης. Εκείνης που έφερε την ΓΕΚ να ανεβάζει πέντε-πέντε τις θέσεις στην γενική κατάταξη των σωματείων και τους αθλητές και αθλήτριες της, να χαίρονται τα… ύψη του βάθρου.

 

Θυμίζουμε πως την περσινή χρονιά πανελλαδικής καταξίωσης της Γ.Ε.Κ η που φέτος πριν κλείσουν τα στάδια έφερε στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου ένα… μεγαλειώδες για τα μέρη μας και την ίδια 1,67, κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, ενώ ο στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων μετά από μια εκπληκτική προσπάθεια στα 150μ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση (όπως και την 4η στο ύψος).

Παράλληλο, το ίδιο πετυχημένο καλοκαίρι, η με διαφορά μόνο ενός εκατοστού του δευτερολέπτου από την 1η θέση, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και την 2η θέση στα 80μ στο ίδιο Πρωτάθλημα και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 κορασίδων (Σολιδάκη, Σταματελάτου, Τάτα και Φαρακλού) με χρόνο που αποτελεί ρεκόρ Κεφαλονιάς 41.07  που κρατούσε από το 2006 ήρθε  1η στην σειρά της και 4η στην τελική γενική κατάταξη, πρώτη φορά σε συλλογικό αγώνισμα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Τον περσινό αυτόν… άθλο τα παιδιά του τοπικού στίβου θέλουν να προασπίσουν με καλές εμφανίσεις και γιατί όχι επναλαμβάνοντάς τον με… “μια από τα ίδια“, αποδεικνύοντας πως η Κεφαλονιά ήρθε στα καλοκαιρινά πρωταθλήματα για να μείνει και όχι απλά για κεφαλονίτικη…. περατζάδα.

(τα 2 video του άρθρου με τα πρόσφατα προπονητικά άλματα της Μέμης και του Πάνου Αλυσανδράτου)